Световният обем на сделките по сливания и придобивания (M&A) според

...
Световният обем на сделките по сливания и придобивания (M&A) според
Коментари Харесай

Световният обем по M&A расте с почти 3% от началото на годината


Световният размер на покупко-продажбите по сливания и придобивания (M&A) съгласно данните за първите три месеца на 2017 година е достигнал до 2,435 трилиона $, увеличавайки се с 2,8 % в годишно изражение, излиза наяве от данните на компанията Thomson Reuters.

Общо за първите 9 месеца на 2017 година са оповестени 35,36 хиляди покупко-продажби по целия свят. От тях за затворени едвам 27,255 хиляди покупко-продажби за сумата от 2,212 трилиона $.

През третото тримесечие размерът на покупко-продажбите в света по M&A е бил от порядъка на 819,7 милиарда $. Това е с 3 % по-малко от данните за второто тримесечие на тази година (845,3 милиарда долара), само че с 2 % над знака за отчетното тримесечие година по-рано (806,4 милиарда долара).

Най-много от покупко-продажбите по M&A от началото на годината са регистрирани в Съединени американски щати – до 901 милиарда $, само че това е с 12 % под данните за същия регистриран интервал година по-рано. Въпреки това, броят на оповестените покупко-продажби в Съединени американски щати доближава най-високото равнище от 1996 година - 8,339 хиляди

В Европа размерът на сливанията и придобиванията доближава до 629,3 милиарда $, което е с 29 % повече в годишно изражение. Общо за района са оповестени 12,241 хиляди покупко-продажби.

В бранша на енергетиката, или електроенергетиката размерът на покупко-продажбите съгласно данните за тези девет месеца съставляват 369,8 милиарда $, което е със 7 % повече в годишно изражение.

В бранша на промишленото произвеждане размерът на покупко-продажбите нараства с 25 %.

На недвижимите парцели се падат 12 % от общия размер на осъществените за този интервал покупко-продажби по M&A, а на софтуерния бранш – 10 %.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР