Световният номер 1 Новак Джокович ще си вземе дълга почивка

...
Световният номер 1 Новак Джокович ще си вземе дълга почивка
Коментари Харесай

Джокович пропуска турнирите в Китай, завръща се на Мастърс-а в Париж

Световният номер 1 Новак Джокович ще си вземе дълга отмора след триумфа в Откритото състезание на Съединени американски щати по-рано този месец. След успеха над Даниил Медведев във финала на US Open на 10 септември, Джокович оказа помощ на Сърбия да се класира за финалната осмица на Купа Дейвис след триумф над Алехандро Давидович Фокина на сингъл за своята 13-та поредна победа.

Сърбинът обаче ще пропусне идните шампионати в Китай, в това число Мастърса в Шанхай през октомври.

" През години получавах страхотна поддръжка от почитателите в Китай, Шанхай постоянно е бил един от обичаните ми шампионати. Моите почитатели в Китай ще ми липсват, уповавам се да съумея да се върна там в бъдеще ", показа Джокович в обществените мрежи. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем е печелил Мастърса в Шанхай четири пъти.

Очаква се Джокович да почива към месец и половина да се върне в игра за последния Мастърса през сезона - този в Париж, който стартира на 30 октомври. След това сръбският тенисист ще взе участие във Финалите на АТП в Торино (12-19 ноември). Джокович е в борба с Карлос Алкарас за първото място в ранглистата в края на годината, като от началото на сезона е спечелил близо 800 точки повече от съперника си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР