Световният номер 1 Новак Джокович ще дари 1 млн. евро

...
Световният номер 1 Новак Джокович ще дари 1 млн. евро
Коментари Харесай

Джокович дарява 1 млн. евро за Сърбия, а Гришо?

Световният номер 1 Новак Джокович ще подари 1 млн. евро за респиратори и друго здравно съоръжение в родната си Сърбия, присъединявайки се към други свои сътрудници спортисти в борбата с COVID-19.

Вирусът, който се появи за първи път в Китай предходната година, стана причина за прекъсването на редица спортни събития и лиши живота на повече то 24 000 души.

„ Бих желал да изразя признателността си към целия медицински личен състав по света и в родината ми Сърбия за това, че оказват помощ на всички, инфектирани с ковид. За страдание, от ден на ден се инфектират с всеки минал ден. С жена ми Йелена изготвяме проект по какъв начин да дарим по най-хубавия вероятен метод нашите запаси за хората в потребност. Нашето подаяние възлиза на 1 млн. евро за покупката на респиратори и друго здравно съоръжение “, показа той за сръбските медии във видеоконферентен диалог от Марбея, Испания.

Рафаел Надал прикани испанските спортисти да съберат 11 млн. евро в битката с световната пандемия като сподели, че той ще внесе първата сума, а Роджър Федерер подари с 1 млн. швейцарски франка за уязвимите фамилии в родината си Швейцария.

Григор Димитров също даде кураж на българите преди ден, само че разгласи много по-скромно прави подаяние – апарати за Хасковската болница.

В Сърбия има регистрирани 457 случая на болестта и седем жертви. Джокера се намираше във превъзходна форма преди пандемията да спре сезона в тениса, като ATP и WTA веригите са прекратени до 7 юни.

Имайки поради увеличаващит се брой страни, които са под карантина, Джокович съобщи, че се радва на снадки интервал, прекаран със фамилията си. „ Ситуацията е доста непредсказуема. Има доста боязън и суматоха, и разбирам това изцяло, тъй като има толкоз доста страдалчество. Аз и фамилията ми се опитваме да останем положително настроени и в положително положение на духа в опит да преборим този вирус “, сподели той, представен от БГНЕС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР