Световният номер 1 и защитаващ титлата си от миналата година

...
Световният номер 1 и защитаващ титлата си от миналата година
Коментари Харесай

Трудна победа за Марк Селби в Международния шампионат по снукър

Световният номер 1 и защитаващ купата си от предходната година Марк Селби имаше съществено тестване още в първи кръг на Международния шампионат по снукър в Китай. Веселяка от Лестър се оправи с 6:5 с Юан Ли след 4 часа и 17 минути игра в град Дакин, който още веднъж е хазаин на един от най-силните шампионати с един от най-големите наградни фондове.

Mark Selby makes it through after a thriller!#InternationalChampionship pic.twitter.com/MkBOgA15ee
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) October 28, 2018
Световният номер 81 китаец направи поврат от 3:4 до 5:4, преди Селби да направи брейк от 58 и да завоюва десетия фрейм, а в решителната партия трикратният първенец в “Крусибъл” осъществя последната синя и завърши мача в своя изгода.

International Championship, QR1: Mark Selby 6-5 Li Yuan.
It was a really tough match! Well done @markjesterselby! #snooker #win #respect https://t.co/wdbGWQrV3v pic.twitter.com/54dAmbzdzS
— Vladena Prochazkova (@snookerlivecz) October 28, 2018
Следващият съперник на Селби ще бъде Кен Дохърти, който преди няколко дни завоюва Шампионата на Обединеното кралство за ветерани. Победи в първи кръг реализираха и актуалният международен първенец Марк Уилямс, както и локалният любимец Дин Дзюнхуей, с което започнаха по най-хубавия метод шампионата с голям портфейл от 775 000 паунда.

Дин имаше нелеко тестване в лицето на Робин Хул и го надделя с 6:4 с топ серии от 82, 71 и 128, като във втори кръг ще играе с Жан Анда. Уилямс пък даде единствено фрейм на Жан Цянкан със серии от 92, 81 и 106, като в този момент чака Съни Акани.

Шампионът от “Пол Хънтър Класик” и Световното състезание по снукър с 6 червени Кайрън Уилсън загуби с 2:6 от китайския младеж Сиджун Юан. Друго изненадващо отпадане на състезател от топ 16 на ранглистата бе обвързвано със Стюърт Бингам, който отстъпи с 3:6 на Еден Шарав.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР