Аз съм отдавна в политиката. Но в листите на Синя

...
Аз съм отдавна в политиката. Но в листите на Синя
Коментари Харесай

Вили Лилков: ”Синя България” се стреми да върне идеологията в политиката

„ Аз съм от дълго време в политиката. Но в листите на „ Синя България ” има доста нови лица. Това са хора с доста висока експертиза, положително публично състояние и потвърдени специалисти. Ние не залагаме единствено на остарели лица. Имаме и една много сериозна поръчка, която ни отличава внезапно от всички останали политически обединения. Имаме искрено ясна дясна икономическа стратегия. И в случай че се приказва за някаква поръчка на „ Синя България ” – това е да върнем и идеологията в политиката, която изчезна през последните години. Ние сме дясна консервативна политическа групировка – по-точно съюз ”.

Това съобщи лидерът на листата на " Синя България ” за 23 регион в София и листата във Видин професор Вили Лилков, по Нова ТВ.

„ Когато изчезне идеологията – на полето на политиката нахлува популизмът. И това, което виждаме сега от политическите партии, е конкуренция в едни обещания… страната да направи нещо. А не помнят, че в основата на това, което страната дава, стои бизнесът, стои предприемчивостта, концепциите, спестовността и полезностите ”, добави той.

Лилков разяснява и провелата се среща на НАТО в България. „ Това, че тази намира се организира у нас, е знаково. Позицията на „ Синя България ” във връзка поддръжката за Украйна е, че тя би трябвало да продължи. Никой не приказва за изпращането на български бойци, които да се бият на фронта в Украйна ”.

По думите му „ Синя България ” ще упорства, и ще бъде едно от изискванията за започване на договаряния за вероятно сформиране на едно „ евроатлантическо болшинство в Народното събрание, е задълбочаване на интеграцията на България в структурите на Европейски Съюз и НАТО ”.

Той изрази убеденост, че групировката му ще премине 4-процентната преграда за влизане в Народното събрание. " Синя България " ще внесе в Народно събрание нов жанр и метод на диалог. Ще се постараем да унищожаваме популизма и арогантността в политиката, които преобладават в последните години ", акцентира той. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР