Световният лидер в производството на автомобили Стелантис (Stellantis) призова британското

...
Световният лидер в производството на автомобили Стелантис (Stellantis) призова британското
Коментари Харесай

Голям автомобилен концерн заплашва Лондон заради Брекзит

Световният водач в производството на коли " Стелантис " (Stellantis) прикани английското държавното управление да предоговори част от договорката за Брекзит или рискува да загуби елементи от автомобилната си промишленост, съобщи БНР.

" Стелантис ", който създава " Воксъл ", " Пежо " " Ситроен " и " Фиат ", се бе заел да прави електрически транспортни средства във Англия. Сега обаче от автомобилостроителя обявиха, че към този момент не са в положение да посрещат комерсиалните правила на Брекзит за това от кое място се доставят частите.
-->
" Стелантис " прикани английското държавно управление да реализира съглашение с Европейски Съюз за опазване на досегашните правила до 2027 година. Освен това компанията желае преразглеждане на договореностите за произвеждане на части в Сърбия и Мароко.

Само преди две години четвъртият по величина производител на коли в света бе декларирал, че бъдещето на заводите му в Елсмиър Порт и Лутън е несъмнено.

В отговор на следствие в Камарата на общините за производството на електрически автомобили, компанията съобщи, че вложенията ѝ в Обединеното кралство се основават на спазването на строгите условия по договорката за свободна търговия след Брекзит. Тези правила гласят, че от идната година 45% от цената на автомобила би трябвало да произлиза от Англия или Европейски Съюз, с цел да дава отговор на изискванията за търговия без цени. " Стелантис " разгласи, че " в този момент не е в положение да извърши тези правила за генезис " след скока на разноските за първични материали по време на пандемията и енергийната рецесия.

" Ако държавното управление не може да реализира съглашение за опазване на разпоредбите до 2027 година, от идната година търговията на Обединеното кралство и Европейски Съюз ще бъде обект на 10% цени, а това ще направи вътрешното произвеждане и износа неконкурентноспособни спрямо Япония и Южна Корея ", се споделя в известието на компанията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР