Световният конгрес по информационни технологии официално бе открит вчера в

...
Световният конгрес по информационни технологии официално бе открит вчера в
Коментари Харесай

Световният конгрес по информационни технологии отвори врати

Световният конгрес по осведомителни технологии публично бе открит през вчерашния ден в град Тайпе, където участваха близо 4000 представители на индустриални предприятия, държавни чиновници и експерти по осведомителни технологии от общо 80 страни и територии.

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен съобщи по време на откриването, че събитието дава отлична опция за продан на положителни практики и усилване на интернационалното съдействие в посока поощряване на цифровата стопанска система и смарт приложенията.

Според нея държавното управление не пести сили и сила за превръщането на Тайван в смарт страна. Мерките, измежду които „ Asia Silicon Valley “ и „ DIGI-plus “, са в положение да трансфорат страната в пример за поощряване на нововъзникващите технологии и ще засилят интеграцията на веригата за доставки с огромните стопански системи в света.

„ Тайван приветства задграничния бизнес и гении да проучат икономическата среда на страната и да слагат началото на сполучливо съдействие с локални компании за създаване на новаторски артикули и услуги в области като Изкуствения разсъдък, Интернет на нещата и Индустрия 4.0 “, сподели Цай.

На собствен ред министърът без портфейл, отговарящ за политиките за софтуерно развиване, съобщи, че страната има предпочитание да споделя своя опит в насърчаването на цифровата стопанска система с страните по света. В тази връзка той разгласи и старта на Digital Nation Alliance – годишен конгрес за усилване на интернационалното съдействие и за решение на главните въпроси, подчертани по време на Световния конгрес по осведомителни технологии.

Съвместно проведено от Бюрото за индустриално развиване към Министерство на стопанската система в страната и Световния съюз за осведомителни технологии със седалище в Съединени американски щати, тазгодичното издание на Конгреса е под надпис „ Да живее цифровата фантазия “.

Събитието продължава и на следващия ден, като то включва бизнес срещи, високотехнологична галерия, кръгла маса, речи и доста други паралелни конференции и действия.

Стартирал преди 39 години в Барселона, Конгресът се организира годишно от 2016 година насам. Това е водещо събитие за Световния съюз за осведомителни технологии, чиито членове съставляват 90% от международния пазар на осведомителни и информационни технологии.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР