Световният и европейски шампион по джудо за кадети Денислав Иванов

...
Световният и европейски шампион по джудо за кадети Денислав Иванов
Коментари Харесай

Денислав Иванов се завърна с нова европейска титла

Световният и европейски първенец по джудо за кадети Денислав Иванов направи превъзходно завръщане на огромната сцена. Талантливият ни играч, който в последната една година имаше съществени здравословни проблеми и претърпя интервенции на лакътя и сърцето, завоюва купата в категория до 66 кг на Европейското състезание за младежи в Марибор (Словения).

Възпитаникът на Емил Дамянов беше надалеч по-активният играч във финала против италианеца Габриеле Сули и по-късно повече от две минути на татамито стигна до златния орден след гръмък “ипон”. Иванов, който до предходната година се състезаваше в по-долната категория (60 кг), стартира мощно в новата си категория, откакто при започване на юни завоюва бронзов орден на Европейската купа за младежи в Лайбниц.

Българинът стигна до мача за купата, откакто беше решителен на татамито във всичките си срещи до финала. Възпитаникът на Емил Дамянов победи с “вадзари” поредно Гензикан Домнез (Турция), Яник ван дер Колк (Холандия), Салвадор Касер Рока (Испания) и Адам Мичел (Германия).

Това е втори огромен триумф за България при подрастващите в категория до 66 кг през 2017-а. В началото на август Марк Христов завоюва сребърен орден на Световното за кадети в Сантяго (Чили), откакто също имаше здравословен проблем при започване на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР