Световните шампиони по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и

...
Световните шампиони по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и
Коментари Харесай

Джошуа и Фюри подписват договор за два мача

Световните първенци по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и Тайсън Фюри възнамеряват да създадат два мача през 2021 година Двамата държат всички трофеи в тежка категория - Джошуа е притежател на поясите на WBA, WBO и IBF, а Фюри взе този на WBC след победа против Дионтей Уайлдър през февруари.

И двамата британци обаче би трябвало да преодолеят по един противник, с цел да стигнат въобще до мач за сливане на всички купа. Джошуа би трябвало да се бие с Кубрат Пулев, а Фюри - да направи трети мач с Уайлдър.

Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, се надява договорът за двата двубоя да бъде подписан в този момент: " Вероятно ще е за две срещи. Всяка договорка сред Фюри и Ей Джей би трябвало да е за два мача. Не е изискване, само че сходна беше договорката на Фюри с Уайлдър. Това е най-големият мач в бокса, би трябвало да има два такива. "

Хърн искаше двамата британци да се бият непосредствено, само че за задачата Пулев и Уайлдър трябваше да получат пари, с цел да изчакат техните срещи. Това обаче няма да стане.

" Уайлдър няма да чака, тъй че Пулев ще е мачът за нас. Имах диалог в четвъртък, в който ми споделиха: " Уайлдър няма да се дръпне, ние ще се погрижим за този мач, вие се погрижете за мача с Пулев, дано създадем договорка за 2021 година " Нямаме проблем да подпишем още в този момент за 2021 година "

Той държи мачът сред Джошуа и Пулев да се организира във Англия, макар че мениджърът на българина Ивайло Гоцев съобщи, че има опция хазаин на дуела да е римският амфитеатър " Пула Арена " в Хърватия. Двубоят бе отсрочен поради пандемията от ковид, като към момента не е ясно по кое време ще се състои. 

" Целта остава същата - мач във Англия. Вече приехме, че Джошуа ще се бие единствено един път тази година. Планът беше двубоят да е при започване на август, с цел да може да се бие още веднъж през декември. Заради нужното време за подготовка и величината на тези галавечери, Ей Джей ще се боксира единствено един път през 2020. Надяваме се сред септември и декември да разрешат да има почитатели във Англия. Има късмет и да не го създадат, тогава ще реалокира мача в друга страна. Имаме диалози с Близкия изток, Китай и Хърватия. Ще си дадем всяка опция да е във Англия, само че знаем, че може и да не стане. Искаме да отметнем наложителната защита преди обединителния мач следващата година ", сподели още Хърн.

Фюри съобщи, че след третия мач с Уайлдър му предстоят два дуела с Джошуа: " Имам реванш с Уайлдър и по-късно два мача с Ей Джей. Очевидно ще го удрям и той ще желае реванш. Уайлдър има уговорка за трети мач. Някакъв вестник е написал, че е изискал 10 млн. $, с цел да отстъпи, само че няма да му платя никакви пари да чака, избирам да му взема скалпа още един път . Ще го удрям още веднъж на кръга, не бих му платил даже 2 млн., с цел да чака, избирам да му хвърля още един пердах. Ще го победя за трети път (първият мач приключи наедно, само че Фюри счита, че е бил ощетен - б.а.), да се надяваме, че това ще се случи до края на годината, а през 2021 година ще създадем най-големия мач в историята на бокса. Двама британци ще се бият за всички трофеи. "

Фюри неотдавна сподели, че ще направи единствено още три мача, а по-късно ще се отдръпна, само че към този момент е трансформирал мнението си. Той изреди няколко боксьори, които може да срещне, като в листата му е и Кубрат Пулев :

" Обмислях го, имах три мача в контракта си, остават ми още два - Уайлдър и Джошуа. Но ще продължа, тъй като няма какво друго да върша. На 31 година съм, във форма съм, в положително психическо положение, упражнявам всеки ден по 3-4 пъти, какво друго да върша в живота си? Има доста боксьори, които мога да удрям. Дилиан Уайт, Джарел Милър, Кубрат Пулев Анди Руис, Луис Ортис, Даниел Дюбоа, Джо Джойс - доста са. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР