Световните агенции гръмнаха днес, че американската прокуратура е поискала да

...
Световните агенции гръмнаха днес, че американската прокуратура е поискала да
Коментари Харесай

Жега! САЩ заковаха Малофеев, Цветан Василев се разтресе

Световните организации гръмнаха през днешния ден, че американската прокуратура е поискала да бъдат иззети 5,4 милиона $ от банкова сметка в Съединени американски щати на съветския предприемач Константин Малофеев.

Тази вест обезпечено е изправила на нокти укриващия се към този момент осма година в Сърбия банкер Цветан Василев, обвинен по аферата на века - източването и умишления банкрут на КТБ.
-->
Машинациите на Цв. Василев с Малофеев през 2015 година сигурно от дълго време са в полезрението на американските правораздавателни органи и е единствено въпрос на време дългата ръка на закона в Съединени американски щати да почука на вратата на първокласния хотелски апартамент на банкера в Белград, съобщи БЛИЦ.

През април тази година Съединени американски щати оповестиха, че са повдигнали обвинявания на съветския олигарх Константин Малофеев поради нарушение на глобите, наложени против Русия по отношение на нашествието в Украйна.

Според американското правораздаване Малофеев е финансирал сепаратизма в Крим, а също така е взел участие в скица с американеца Джак Ханик, в опит да придобие телевизионна мрежа в България (става дума за някогашната телевизия на Цветан Василев ТВ7).

БЛИЦ напомни по какъв начин през 2015 година Цветан Василев, в съдружничество с пионките на Малофеев Пиер Луврие и Дмитрий Косарев, а след това и с Николай Малинов и Джак Ханик, се опита да финтира обществото ни и да хариже на Москва в комплект двата военни завода „ Дунарит “ и „ Авионамс “, Българската телекомуникационна компания, както и компаниите ГАРБ, ТВ 7, НУРТС и Фърст диджитъл.

Историята е къса, само че по тази причина пък прекомерно съдържателна и подсигурява интереса на американските служби с изключение на към Малофеев и към Цветан Василев.

След като избяга в Сърбия, Цветан Василев „ продаде “ при започване на 2015г. на французина с съветски паспорт Пиер Луврие активи закупени с пари от КТБ, струващи над 1 милиард евро, за „ крупната “ сума от… 1 евро („ Дунарит “, „ Авионамс “, Българската телекомуникационна компания, ГАРБ, ТВ 7, НУРТС и Фърст диджитъл). Тоест на процедура ги подари на руснаците, вместо да ги върне на Фонда за гарантиране на влоговете. После се оказа, че Луврие е човек на Константин Малофеев, скандалния олигарх, подкрепящ сепаратистите в Донецк, където пълководец беше Игор Гиркин-Стрелков – някогашен негов чиновник и добър другар точно с Пиер Луврие.

След като схемата с Луврие беше разкрита, Цветан Василев се заигра с различен руснак – Дмитрий Косарев, оказал се също чиновник на Малофеев. С него Василев се контракти да си разделят активите, които Луврие му „ върна “, в съответствие 80 към 20 %, а Косарев пое уговорката да обезпечи защитата на Василев и фамилията му. Договорът за това изтече в медиите.

На последващо място точно Цветан Василев обезпечи на Николай Малинов и на съдружника му от съветската телевизия „ Царьград “ Джак Ханик (а по този метод и на самия Малофеев, който устоя този тв канал в Русия) да „ влезе “ в ТВ 7, която беше финансирана от КТБ с над 300 милиона лв. от парите на вложителите.

Схемата им също беше разкрита, като само неуспелите опити за регистриране в Търговския указател осуетиха проектите на тандема Малофеев-Ханик-Василев да прокарат съветските хибридни медийни ползи в България. Не бива да се не помни и фактът, че станаха обществено притежание и ръкописните бележки на Василев за това, че се е договарял с Леонид Решетников, доближен на Путин някогашен военачалник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Впоследствие Малинов беше упрекнат от българската прокуратура в шпионска активност в интерес на Русия точно поради сделките си с руснаците и с Василев, а Решетников и Малофеев получиха възбрана да влизат в България.

Истината в действителност е доста елементарна – Василев постоянно е бил човек на Кремъл в България, а контактите му с Русия освен не бяха прекъснати след рухването на КТБ, а в противен случай – задълбочиха се. А и самият факт, че към този момент 8 години намиращата се под съветско въздействие Сърбия отхвърля да го върне в България, приказва самичък за себе си.

Така или другояче, щом американското правораздаване този път се е заело да разнищи до дъно аферата около делата на Джак Ханик и Константин Малофеев в България (последните двама към този момент упрекнати от САЩ), а в този момент конфискува и активите на съветския олигарх в Америка, то безспорно на прицелът им сигурно е и Цветан Василев. Тоест скоро приказката му в Сърбия с източените от КТБ пари може и да завърши дефинитивно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР