Световни лидери и международни хуманитарни организации остро критикуваха нападението на

...
Световни лидери и международни хуманитарни организации остро критикуваха нападението на
Коментари Харесай

„Болниците не са бойни полета“: Светът реагира на нападението на Израел „Ал-Шифа“

Световни водачи и интернационалните филантропични организации остро подлагаха на критика нападението на Израел против болница „ Ал-Шифа “, най-голямото здравно заведение в Газа Съблечете се.

След седмица на нахлувания в Газа в това, което някои назовават ​​„ война против лечебни заведения “, държавни управления, организации на Организация на обединените нации и други филантропични организации показаха паниката си в сряда, когато израелската войска нахлу в ал-Шифа, в които хиляди пациенти, личен състав и разселени хора са хванати в капан.

Продължете да четете

лист от 3 детайла Израелските сили нахлуха в най-голямата болница в Газа Хиляди в капан като израелските сили нахлуване на болница ал-Шифа в Газа Анализ: Израелската „ война против лечебните заведения “ против военните пресиления на Хамас завършек на списъка

Бяха повдигнати гласове против решението на Израел да нападна непосредствено оборудване, което би трябвало да бъде безвредно леговище съгласно разпоредбите на войната.

„ Болниците не са бойни полета “, съобщи заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси и координатор за незабавна помощ Мартин Грифитс на X.

„ Защитата на новородените, пациентите, медицинския личен състав и всички цивилни би трябвало да има преимущество пред всички останали грижи “, сподели той.

Тедрос Адханом Гебрейесус, началник на Световната здравна организация, се съгласи, че офанзивите са „ надълбоко притеснителни “.

„ Отново загубихме връзка със здравния личен състав в болничното заведение “, сподели Тедрос на X, добавяйки: „ Изключително сме обезпокоени за тяхната сигурност и сигурността на техните пациенти. “ < /p>

Международният комитет на Червения кръст сподели в изказване, че е „ извънредно угрижен за въздействието върху заболели и ранени хора, медицински личен състав и цивилни “.

„ Трябва да бъдат взети всички ограничения за отбягване на каквито и да е последици за тях “, се споделя в него.

Натрупващи се рецензии

Палестинските управляващи осъдиха в сряда интервенцията на Израел в най-голямата болница в Газа. Атаката е „ фрапантно нарушаване на интернационалното право “, се споделя в изказване на палестинското министерство на външните работи, което упорства за „ незабавна интернационална интервенция за отбрана на цивилните там “.

Махмуд Абас, президент на Палестинската власт, изрече някои от най-силните си думи до момента.

„ Ние сме изправени дружно против варварска нападателна война и открита война на геноцид против нашия народ в Ивицата Газа и на Западния бряг “, сподели той в тирада в Рамала по случай 35-ата годишнина от Палестинската декларация за самостоятелност.

Медийният офис на държавното управление на Ивицата Газа прикани за интервенция за прекъсване на „ холокоста “.

Световните водачи прибавиха своя глас към осъждането и повториха молби за дейности за отбрана на цивилните.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи: „ Ако Израел продължи кланетата си, на всички места по света ще го възприемат като „ всеобщо наказана терористична страна “.

Йордания упрекна Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в сряда, че посредством мълчанието си е разрешил „ варварството “ на нападението на Израел против основната болница в Газа.

Външният министър Айман Сафади написа на X, че съветът „ обезпечава прикритие за военни закононарушения. Недопустимо е, безпричинно. Съветът би трябвало да работи. “

Осъждането прибавя към възходящата рецензия по целия свят за бомбардирането на Газа от Израел и отхвърли му да се съгласи на филантропично преустановяване на огъня, до момента в който жертвите нарастват. Съобщава се, че повече от 11 000 души са убити в анклава. Около 1200 души бяха убити при офанзивите на Хамас на 7 октомври.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо добави към това мнение, като предизвести Израел: „ Светът гледа. Светът е очевидец на това ликвидиране на дами, деца, бебета. Това би трябвало да спре. ”

Белиз се причисли към други страни от Латинска Америка в преустановяването на дипломатическите връзки с Израел и отзоваването на своя дипломат заради неговите „ безразборни бомбардировки “.

Вътре в ал-Шифа

Въпреки че Организация на обединените нации пресметна, че към 2300 души се намират в болница ал-Шифа, Тарек Абу Азум от Ал Джазира заяви в сряда, че към 7500 палестинци, в това число пациенти, лекари и разселени хора, са се приютили там.

Дори преди нападението обстановката в болничното заведение беше „ ужасяваща “, с медицински процедури, извършващи се без упойка, фамилии с нищожна храна или вода, живеещи в коридорите, и вонята на разлагащи се тела изпълвайки въздуха, заяви той.

Д-р Ахмед Ел Мохалалати, хирург, приказва по телефона от болничното заведение, казвайки, че личният състав се е скрил, до момента в който са се разразили боевете и танковете са навлезли в болничния комплекс. „ Един от огромните танкове влезе в болничното заведение от източната основна врата и те бяха, те бяха, те просто паркираха пред незабавното поделение на болничното заведение. “

„ Използвани са всевъзможни оръжия към болничното заведение. Насочиха се непосредствено към болничното заведение. Опитваме се да заобикаляме да сме покрай прозорците “, сподели той.

Директорът на болничното заведение Мухаммад Абу Салмия разказа, че не може да комуникира с лекарите в болничното заведение, с цел да разпита за положението на пациентите, и сподели, че не е осведомен със положението на недоносените бебета, които се лекуват там.

Абу Салмия сподели пред Al Jazeera, че никой от израелската войска не се е свързал с него, откогато болничното заведение е била щурмувана и че водата, електричеството и кислородът са били изцяло прекратени вътре.

„ Раните на пациентите започнаха доста да гният, откакто всички услуги в болничното заведение стопираха “, сподели той. „ Мирисът на гибел се носи на всички места. “

 


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР