Световната №5 Арина Сабаленка започна новия сезон с победа, след

...
Световната №5 Арина Сабаленка започна новия сезон с победа, след
Коментари Харесай

Сабаленка откри 2023 година с победа и се класира за четвъртфиналите в Аделаида

Световната №5 Арина Сабаленка стартира новия сезон с победа, откакто надигра рускинята Людмила Самсонова в среща от втория кръг на WTA 500 шампионата в Аделаида, Австралия.

Белорускинята, сложена под №2, се наложи със 7:6(8), 7:6(3) в оспорван дуел, който продължи 2 часа и 17 минути.

Всичко стартира мъчно за Сабаленка, която изостана с 1:5 гейма в първия сет, само че все пак отговори с пет следващи извоювани гейма, с цел да поведе с 6:5, отразявайки и пет сетбола. Самсонова въпреки всичко съумя да прекъсне отрицателната серия и изравни за 6:6, вкарвайки първата част в тайбрек. В дългия гейм обрати още веднъж не липсваха, като белорускинята поведе с 4-1 точки, само че нейната съперничка изравни за 4-4. Впоследствие и двете тенисистки пропуснаха шансове да затворят сета, само че в последна сметка Сабаленка постави точка на разногласието след 10-8 точки.

Вторият сет стартира положително за втората сложена, която проби в откриващия гейм и небрежно поведе с 2:0, само че Самсонова реагира бързо и изравни за 2:2. В идващите минути пробивите отсъстваха и закономерно още веднъж се стигна до тайбрек, в който белорускинята поведе с 4-1 и сполучливо затвори частта след 7-3 точки в своя изгода, което обезпечи на Сабаленка крайния триумф в срещата.

По този метод международната №5 се класира за четвъртфиналите в Аделаида, където ще спори с чехкинята Маркета Вондрушова, която надигра с 6:0, 6:4 естонката Кая Канепи. До този миг Сабаленка и Вондрушова са играли общо пет пъти между тях, като белорускинята води с 3-2 победи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР