Световната №3 Наоми Осака се впусна в ново бизнес начинание.

...
Световната №3 Наоми Осака се впусна в ново бизнес начинание.
Коментари Харесай

Наоми Осака стана собственик на футболен отбор

Световната №3 Наоми Осака се впусна в ново бизнес начинание. Трикратната шампионка от Големия шлем, която предходната година оглави класацията на Forbes за най-богатите тенисистки, разгласи, че към този момент е притежател на част от акциите на женския футболен тим North Carolina Courage. Макар да е учреден през 2017 година отборът към този момент има две шампионски трофеи във витрината си, а още в дебютния си сезон доближи до финала на държавното състезание. Освен това Courage е троент притежател на трофея NSWL Shield, присъждан на тима с най-хубави резултати в постоянния сезон.

„ Не знам къде бих била сега без дамите, които се грижеха за мен до момента в който растях. В хода на кариерата ми постоянно съм получавала доста любов от останалите дами спортистки и по тази причина съм горда да споделя, че към този момент съм притежател на North Carolina Courage “ написа Осака в Twitter.

В изявление за People.com японката показа, че Националната лига по женски футбол на Съединени американски щати (NSWL) е предложила няколко тима, в които би могла да влага. След дълъг размисъл Осака е решила, че Courage е най-подходящият за нея поради това, че полезностите на клуба подхождат с тези, които тя изповядва. По време на US Open тя изрази поддръжката си за придвижването Black Lives Matter и солидарността си с жертвите на полицейско принуждение в Съединени американски щати. Това, както и извоюваната купа в Ню Йорк, накара списание Sports Illustrated да я подреди измежду петте спортни персони на годината.

„ Една от главните аргументи за това мое решение е, че още през цялото време доста харесах хората, които работят в клуба. Техните ползи и полезности са доста сходни на моите. Заедно желаеме да промотираме женския спорт и да използваме известността на клуба като платформа за подкрепяне на развиването на локалната общественост “ разяснява Осака.

Все още не са ясни финансовите параметри на договорката, както и каква част от собствеността на клуба е придобила Осака, само че от управлението на Courage оповестиха, че някогашната №1 в света ще извършва ролята на стратегически консултант.

„ Планираме да създадем в действителност неповторими и готини неща дружно. Възнамерявам да поема ролята на стратегически консултант във връзка с разпространение на марката, промотиране на женския спорт и привличане на фенове от младото потомство, както и интензивно присъединяване в разрешаването на някои обществени проблеми “ сподели още 23-годишната тенисистка.

Това е вторият случай през последните месеци, в който едно от най-големите имена в женския тенис взема решение да навлезе във футбола. През лятото Серина Уилямс заяви, че тя и Били Джийн Кинг са измежду собственичките на новия женски отбор в Лос Анджелис Angel City, който ще дебютира в националната лига през 2022 година Те ще разделят собствеността на клуба с холовудските звезди Натали Портман, Ева Лонгория, Джесика Частейн и Дженифър Гарнър.
TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР