Световната здравна организация заяви, че скоро броят на смъртните случаи

...
Световната здравна организация заяви, че скоро броят на смъртните случаи
Коментари Харесай

СЗО мрачно: Смъртността от К-19 в Европа ще нарасне 5 пъти, хората ще бъдат заключени по домовете и...

Световната здравна организация съобщи, че скоро броят на смъртните случаи от ковид в Европа може да се усили 5 пъти спрямо този от април тази година.

Според Ханс Клуге, шеф на СЗО за Европейския район, броят на болесттите сега бързо нараства, до момента в който броят на смъртните случаи, в противен случай, е намалял. Тази наклонност се дължи на всеобщи проби на младежи, които са носители на заболяването, само че нямат признаци.

Ситуацията обаче може да се промени фрапантно скоро. Хората ще бъдат заключени в домовете си, смъртността ще се усили 4-5 пъти.

Прогнозите, учредени на епидемиологични модели, надалеч не са оптимистични. Изпълнението им се чака към януари. Кога всичко ще бъде възобновено, е доста мъчно да се каже.

СЗО предлага, според от настоящата обстановка, да не се колебаете със строгата карантина. Тя би трябвало да се вкара в съвсем всички европейски страни. Това е единственият метод да се справите с пандемия, която няма да отстъпи сама. Рутинните защитни ограничения, в това число носенето на маски и измиването на ръцете, могат да спасят 281 000 живота в 53 страни.

Най-лошото занапред следва. Новата вълна на пандемията ще се проточи най-малко до пролетта и хората са наясно с това. По този метод американците към този момент са почнали да се запасяват с храни и артикули от първа нужда. Едва по-близо до лятото се чака стартирането на ваксини, които през днешния ден са 10. Всички се надяват, че през 2022 година хората ще могат да се върнат към пълностоен живот. 2021 година ще бъде повратна точка: последващото развиване на събитията ще зависи от организацията на всеобща имунизация от управляващите.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР