Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че засилващото се разпространение на

...
Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че засилващото се разпространение на
Коментари Харесай

СЗО успокои за маймунската шарка

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че засилващото се разпространяване на маймунска шарка допълнително от 50 страни би трябвало да бъде деликатно следено, само че към този момент няма учредения да бъде обявявана световна здравна рецесия, съобщи Асошиейтед прес.

Кризисният комитет на СЗО разгласи в събота, че доста аспекти на болестта са " необикновени " и призна, че маймунската шарка, която е ендемична в някои африкански страни, е била подценявана в продължение на години.

" Макар че някои членове показаха разнообразни визии, комитетът реши единомислещо да посъветва генералния шеф на СЗО, че на този стадий би трябвало да се дефинира, че болестта не съставлява световна здравна рецесия ", се споделя в информацията от СЗО.

Въпреки това Световната здравна организация отбелязва " спешния темперамент " на болестта и декларира, че контролът на разпространяването ѝ изисква " натоварен " отговор.

Комитетът декларира, че случаите на маймунска шарка би трябвало да бъдат следени деликатно и оценката им да бъде преразгледана след няколко седмици. Преразглеждане може да бъде направено и по-рано при положение на нови развития като случаи измежду полови служащи, разпространяване в нови страни или в границите на страните, където към този момент е имало случаи, увеличена тежест на болестта или повишен ритъм на разпространяване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР