Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че броят на новите случаи

...
Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че броят на новите случаи
Коментари Харесай

ООН съобщи за спад от 10% на заразените с COVID-19 в света

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че броят на новите случаи на инфектирани и умряли от ковид в света е траял да спада през последната седмица. Според СЗО новият брой от почти 3,3 милиона новозаразени и към 55 000 умряли отбелязва спад от 10 % и при двете статистики, съобщи Асошиейтед прес.

В постоянната си оценка, която здравната организация на Организация на обединените нации разгласява през вчерашния ден, тя означи, че максимален спад в случаите се следи в Близкия изток, Западнотихоокеанския район и Америките.

СЗО за първи път заяви за доста понижаване в случаите в средата на септември, когато имаше 4 милиона новозаразени и спад беше маркиран във всички райони на света. Това беше първи спад на случаите на COVID-19 от два месеца.

СЗО заяви, че всички райони с изключение на Европа, където броят на умрелите е подобен с този от миналата седмица и Африка, където има покачване от към 5 %, оповестяват за спад на броя на умрелите от повече от 15 %.

В Азия броят на умрелите е понижен с съвсем една четвърт. СЗО предизвести, че евентуално ще има още внезапни нараствания на случаите на COVID-19, защото зимата следва в северното полукълбо. Болестта се популяризира по-лесно през зимата, защото хората прекарват повече време на закрито. Също по този начин рестриктивните мерки за обществено разграничаване са в развой на намаляване в доста страни с релативно високи равнища на имунизация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР