Световната здравна организация (СЗО) обяви, че коронавирусът SARS-CoV-2 е от

...
Световната здравна организация (СЗО) обяви, че коронавирусът SARS-CoV-2 е от
Коментари Харесай

СЗО категорично: Коронавирусът SARS-CoV-2 е от естествен произход

Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че коронавирусът SARS-CoV-2 е от натурален генезис, откакто преди този момент президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп за прощален път свърза вируса с китайска лаборатория. СЗО прикани също Пекин да се причисли към следствията за произхода на новия ковид,
Тръгнала от Ухан в Китай през декември, пандемията болести оттогава 3,2 милиона души по света, а броят на умрелите инфектирани е минимум 230 000 души.
" Що се касае до произхода на вируса в Ухан, ние изслушахме доста учени, които изследваха този вирус и ни увериха, че той е от натурален генезис ", съобщи Майкъл Райън, шефът на стратегиите за незабавни дейности към СЗО. " Онова, което е значимо, е да установим естествения гостоприемник на този вирус ", добави той. Експертът разгласи, че главната цел е да се направи по този начин, че " ние да можем да разберем добре вируса, да разберем трансмисията от животно на човек и да разберем каква преграда сред животинския и човешкия тип е била преодоляна ".
Целта на това проучване е да се разработят публични здравни ограничения и ограничения за предварителна защита, с цел да не се повтори същото нещо, където и да е, акцентира специалистът.
СЗО до момента хвалеше Пекин за ръководството му на коронакризата. Вчера организацията се свърза с китайските управляващи, с цел да ги предложения да вземат участие в следствията, които са в ход или се планува да бъдат осъществени по отношение на животинския генезис на вируса. Този апел идва в миг, в който международните здравни управляващи са остро подложени на критика от Съединени американски щати, които упрекват СЗО, че е закъсняла с предизвестието за пандемията, с цел да не ядоса Пекин.
Също през вчерашния ден ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус още веднъж отбрани дейностите на организацията си, наблягайки, че самият той е бил в Китай на 28 януари, с цел да се срещне с китайския президент Си Цзинпин и да контракти визата на място на интернационален екип от учени. Гебрейесус сподели, че тогава хората са го съветвали да не отива в Китай, тъй като не се е знаело какво е държанието на вируса, само че той самият не се е изплашил да отиде там.
На 30 януари СЗО разгласи международна изключителна обстановка поради ковид, откакто на 23 януари беше отказала да го направи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР