Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва имунизирането срещу Covid-19 да

...
Световната здравна организация (СЗО) не препоръчва имунизирането срещу Covid-19 да
Коментари Харесай

СЗО не препоръчва ваксиниране с две различни ваксини срещу Covid

Световната здравна организация (СЗО) не предлага ваксинирането против Covid-19 да се прави с две различниваксини, когато се изискват две дози за цялостна имунизация, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителката на СЗО разгласи, че няма задоволително данни за вероятните опасности при слагане на първа доза от ваксната на " АстраЗенека " и втора от друга компания.Експертите приканват за спомагателни проучвания за изследване на съчетаното потребление на ваксини.

Най-сериозният спор по тази тематика се води в моментав Германия, която ограничи използването на имунизацията AstraZeneca при хора на възраст под 60 годинипоради минималния риск от формиране на кръвни съсиреци.

Общо 2.2 милиона германци на възраст под 60 години към този момент е сложена първа доза от имунизацията наОксфордския университет и в този момент въпросът е по какъв начин ще бъде завършена тяхната имунизация.

“Без задоволително данни за вероятните опасности не би трябвало да се прави втора имунизация с друга ваксина от употребяваната при първата “, споделя ръководителят на немската Фондация за отбрана на пациентите Ойген Бриш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР