Световната здравна организация (СЗО) е много притеснена от разпространението на

...
Световната здравна организация (СЗО) е много притеснена от разпространението на
Коментари Харесай

Европа в капан, СЗО в тревога. Какъв е изходът

Световната здравна организация (СЗО) е " доста обезпокоена " от разпространяването на Covid-19 в Европа. Пред , районният шеф за Европа доктор Ханс Клуге предизвести, че към 500 000 смъртни случая могат да бъдат регистрирани до март, в случай че не бъдат подхванати незабавни дейности.

Предупреждението идва в миг, в който континентът се бори с с нова вълна от инфекции. Няколко страни оповестиха в последните дни за рекордно високи равнища на заразяване и за въвеждане на съществени ограничаващи ограничения, дори и локдаун.

Д-р Клуге означи, че зад разпространяването на коронавириуса стоят фактори като настъпващия зимен сезон, незадоволителното покритие с ваксини и районното доминиране на по-лесно портативния вид Delta. 

Той прикани за засилена имунизация и използване на съществени ограничения за публично здраве и потребление на новите медицински способи за лекуване, с цел да се помогне на битката против разпространяването на вируса.

Д-р Клуге посочи, че наложителната имунизация би трябвало да се преглеждат като " последна мярка ", само че че би било " доста навременно " да се организира " юридически и обществен спор " по въпроса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР