Световната здравна организация (СЗО) даде разрешение за спешна употреба на

...
Световната здравна организация (СЗО) даде разрешение за спешна употреба на
Коментари Харесай

СЗО одобри за спешно ползване ваксината на китайската компания Синофарм

Световната здравна организация (СЗО) даде позволение за незабавна приложимост на имунизацията на китайската държавна фармацевтична компания " Синофарм ", съобщи Ройтерс.

Това е една от двете съществени създавани от Китай ваксини, които към този момент са сложени на стотици милиони хора по света. Тя става първата ваксина, създадена от незападна страна, получила утвърждението на СЗО. Решението е взето от техническа консултативна група на СЗО, която стартира да преглежда последните клинични данни и индустриалните практики на " Синофарм " на 26 април.

Разрешението за незабавно потребление на СЗО е сигнал за националните регулационни органи, говорещ за сигурността и ефикасността на продукта. Освен това то ще разреши включването на препарат в световната стратегия КОВАКС, която има за цел да обезпечи ваксини за по-бедните страни.

" Това уголемява листата с ваксини против КОВИД-19, които КОВАКС може да купува, и дава на страните убеденост да ускорят одобряването от техните регулационни органи и да внасят и слагат ваксини ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Досега СЗО е одобрила за незабавно потребление антиковид имунизациите на " Пфайзер ", " АстраЗенека ", " Джонсън и Джонсън ", а от предходната седмица и на " Модерна ", напомня Ройтерс, отбелязвайки, че световната стратегия се сблъсква със усложнения с доставките.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР