Световната здравна организация се ориентира при определянето на вариантите на

...
Световната здравна организация се ориентира при определянето на вариантите на
Коментари Харесай

Това, което знаем за новите мутации на COVID-19

Световната здравна организация се ориентира при определянето на разновидностите на ковид Sars-CoV-2 на гръцката писменост: Досега бе имало разновидности с имената алфа, бета, гама и делта. СЗО добави още една разновидност към листата на вирусните разновидности, които сега се следят. Става дума за единадесетата писмен знак в писмеността: Ламбда, написа Investor.

По принцип Световната здравна организация прави разлика сред „ разновидности от интерес “ (VOI) и „ разновидности, будещи безпокойствие “ (VOC). Първите са разновидности, които трансформират или могат да трансформират свойствата на вируса. Те включват да вземем за пример преносимостта, хода на болестта или успеваемостта на имунизациите, медикаментите и диагностичните процедури, разяснява Handelsblatt.

Тъй като обстановката към проучването към тези разновидности към момента не е надеждна, към този момент съответните промени във вирусите единствено се подозират. В случая на VOC, въпреки това, емпирично са потвърдени по-високи равнища на заразяване или по-тежки курсове на прекосяване на болестта.

Къде се популяризира ламбда разновидността?

Щамът на вирусния вид е открит за първи път в Перу. Според перуанското здравно министерство той господства сега в страната със 70,9% от записаните случаи.

След това разновидността, известна още като C.37, се популяризира в елементи от Южна Америка. До 15 юни 2021 година СЗО регистрира разпространяване в общо 29 страни. Сега известия в медиите сочат, че към този момент е достигнал Европа в единични случаи, оповестява Investor.

Според новинарския канал BBC осем души във Англия до момента са дали позитивен тест за ламбда разновидността. Според испански медии се счита, че той е виновен за към 80 случая в Кантабрия, район покрай Билбао.

В Германия Институтът „ Роберт Кох “ (RKI) заприказва за разпространяването на ламбда разновидността за първи път в своя 15-ти отчет за разновидностите на вируса от 23 юни 2021 година От 5 април 2021 година делът на ламбда в общата извадка остава постоянен сред 0,1 и 0,2%. За съпоставяне, делът на делта разновидността от общите случаи в Германия също беше 0,1 % при започване на април, само че към днешна дата на него към този момент се дължат към 60 % от случаите.

Колко ефикасни са имунизациите против ламбда разновидността?

Изследователи от Медицинския факултет на Grossman School of Medicine в Ню Йорк организираха изследване, с цел да ревизират успеваемостта на иРНК имунизациите, в това число имунизацията на Biontech и Pfizer - против ламбда разновидността.

Резултатите са оповестени в предпечатна обява и демонстрират, че ламбда разновидността е по-заразен от истинския вид, само че не е доста по-устойчив на изследваните ваксини.

Предпечатните изявления към момента не са минали през по този начин наречения „ развой на партньорска инспекция “. Това значи, че те към момента не са оценени от учените във връзка с употребяваната методология или разбора на данните.

Следователно на този стадий не може да се каже сигурно каква степен на отбрана дават препаратите против ламбда разновидността. Остава неразбираемо дали ламбда разновидността е по-трансмисивен от другите разновидности, обвързван ли е с по-тежък ход на болестта или е по-устойчив на ваксини.

Според микробиолога Пабло Цукаяма, който дава отговор за проучването на ламбда разновидността в Перу, понастоящем няма доказателства, че признаците на ламбда разновидността се разграничават от другите варианти на ковид.

Японско изследване: Ламбда разновидността може да е резистентен на ваксини

В последното си изследване на ламбда разновидността проучвателен екип от Токио сочи допустима устойчивост на разновидността към някои ваксини. Изследвани са имунизациите на Biontech/Pfizer, Moderna и AstraZeneca. Важното в тази ситуация е, че това също е предпечатна обява, която към момента не е тествана от самостоятелни специалисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР