Световната здравна организация обяви натрапчивото сексуално поведение като психично разтройство.

...
Световната здравна организация обяви натрапчивото сексуално поведение като психично разтройство.
Коментари Харесай

Обявиха натрапчивото сексуално поведение за психично разтройство


Световната здравна организация разгласи натрапчивото полово държание като психологично разтройство . Но към момента не е ясно дали това пристрастяване е като хазарта и зависимостта към опойващи субстанции.

Това е държание, издаващо мощно предпочитание за осъществяване на сексуален акт, което всява терзание у близките. Счита се, че при хората, които страдат от тази „ взаимозависимост “ има нарушаване в импулсния надзор.

Някои хора считат, че е мъчно да се дефинира по кое време тъкмо става въпрос за пристрастяване, защото самите подвластни не са склонни да се усещат по този метод. Има и опасения, че разпознаването на натрапчиво полово държание ще патологизира естественото полово държание.

Специалистите настояват, че не може да се диагностицира някой с натрапчивото разстройство, просто заради позор или морални мисли и усеща.

Въз основа на изследване по тематиката се изяснява, че половото държание би трябвало да се характеризира като разстройството, когато има "постоянен модел на крах при управлението на интензивни, повтарящи се полови импулси или пориви, водещи до повтарящо се полово държание в продължение на дълъг интервал в персонални, фамилни, обществени, просветителни, професионални или други значими области на действие.

По данни на експертите неконтролируемото гледане на порно се явява главен проблем за развиване на такова пристрастяване. Резултатите от някои проучвания сочат, че при хора с натрапчиво полово държание, порнографията задейства мозъчната активност по същия метод, както опойващото вещество задейства мозъка на наркозависимия.

Свързани публикации.. Зависимост към секса – действително положение или опрощение? 0 Часовете на видеоиграта не са основният миг за взаимозависимост към тях 0 Зависимостта към захарта може да се отстрани дефинитивно 1

Може би най-важната част от признаването на положението за психологично разтройство е, че най-сетне може да бъде дестигматизирано. Тази нова диагноза с която се борят хората със полова взаимозависимост

може да им помогне доста за срама, който нормално изпитват

поради държанието си.

Доказателствата демонстрират, че разстройството е същински клиничен проблем с евентуални значими последици. Включването му в Международната подредба на заболяванията може да спомогне за превъзмогване на потребностите от лекуване, което търсят хората.

Пристрастяването към секса/натрапчивостта по никакъв метод не е обвързвано с нелегално или полово принудително държание , изясняват експертите. То се дефинира от три неща: угриженост за боязън от полови мечти и поведение; загуба на надзор над половите мечти и държание, които нормално се потвърждават от голям брой несполучливи опити да се откажат или да се отстранят, и негативни последствия, директно свързани със половото държание на човек отвън контрола.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР