Световната здравна организация даде съвет - хората, които са били

...
Световната здравна организация даде съвет - хората, които са били
Коментари Харесай

СЗО: Тестове да си правят и хората, които са имали досег със заразени

 Световната здравна организация даде съвет - хората, които са били в контакт с новия ковид, да бъдат тествани, даже и да не демонстрират признаци на зараза, съобщи Ройтерс.

Епидемиоложката от СЗО Мария ван Керхов сподели, че организацията на Организация на обединените нации предлага хипотетичните случаи на зараза и техните контакти да бъдат тествани, в случай че е допустимо, само че добави, че фокусът би трябвало да бъде върху хората, проявяващи признаци на зараза.

Коментарът й бе изработен, откакто Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати оповестиха тази седмица, че хората, които са били в контакт със инфектиран, само че не демонстрират признаци, може да няма потребност да бъдат изследвани. С това държавната организация изненада лекари и политици и си навлече обвинявания, че мнението й е политически стимулирано.

Майк Райън, началник на програмата за изключителни обстановки на СЗО, сподели, че има съображение за тестване на асимптоматичните и пресимптоматичните случаи, изключително там, където се появи огнище.

По думите му обаче всеобщото проучване на популацията е скъпо и нереалистично.

" Това гълтам големи запаси ", сподели Райън. Така че би трябвало да се фокусираме върху тестването на точните хора, би трябвало да се фокурираме върху оптимално тестване в огнищата, върху качеството и скоростта на тестването ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР