Световната общност трябва да бъде заинтересована енергийният преход да не

...
Световната общност трябва да бъде заинтересована енергийният преход да не
Коментари Харесай

Путин: Енергийният преход в света не трябва да бъде придружен от санкционни ограничения

Световната общественост би трябвало да бъде заинтригувана енергийният преход да не бъде съпроводен от наказания или други ограничавания, се споделя в приветствието на съветския президент Владимир Путин във връзка откриването на срещата на върха на Форума на страните експортьорки на газ, предава. Текстът на поздрава беше оповестен на уеб страницата на Кремъл във вторник.

" Енергийната рационализация изисква уравновесени подходи, деликатно отчитане на националните специфики. Основната задача е да се обезпечи повсеместен достъп до евтини, устойчиви и съвременни енергийни източници ", показва Путин.

„ Убедени сме, че в полза на международната общественост е да подсигуряваме, че енергийният преход няма да се трансформира в средство за пробутване на политическите и стопански ползи на обособените играчи и също така не е съпроводен от наказания или други ограничавания “, се споделя още в поздрава.

Държавният глава добави, че последните години не са били лесни за световния енергиен бранш, който е усетил изцяло икономическите последствия от пандемията от ковид. Бързото възобновяване на тази основна промишленост, извеждането й на качествено нов стадий на развиване е невероятно без интензивно интернационално съдействие “, счита президентът.

Като цяло Путин отбелязва, че Форумът на страните експортьорки на газ е авторитетна многостранна конструкция, която сплотява водещи страни експортьорки на гориво.

Путин сподели, че Русия има намерение да продължи непрекъснатите доставки на газ. Както означи съветският водач, разширението на потреблението на природен газ като един от най-екологичните типове гориво става доста известно в интервала на енергийна рационализация.

„ Русия от своя страна има намерение да продължи непрекъснатите доставки на тази суровина, в това число LNG (втечнен естествен газ), на международните пазари, да усъвършенства съответната инфраструктура и да усили вложенията в газовия бранш “, увери Путин.

Президентът означи, че Русия отдава огромно значение на укрепването на партньорствата в границите на Форума на страните експортьорки на газ, координирайки напъните за поощряване на законните ползи на експортьорите на газ на международните енергийни пазари, за създаване на оптимални решения, които могат да обезпечат устойчиви, надеждни и ефикасни действие на газовата промишленост при реализиране на задачите за климата.

Путин пожела триумф на участниците в срещата, като изрази убеденост, че ще съумеят да проведат градивни полемики и да очертаят перспективни форми и механизми за взаимна работа.

GECF е междуправителствена организация, сплотяваща водещите международни експортьори на газ. В момента в него членуват 11 страни: Алжир, Боливия, Венецуела, Египет, Иран, Катар, Либия, Нигерия, Тринидад и Тобаго, Русия, Екваториална Гвинея. Тези страни управляват към 70% от международните ресурси на газ, 51% от международния експорт на полутечен природен газ и 52% от доставките на тръбопроводен газ. Най-големите международни ресурси от това гориво са в Русия (около 25%). Следват Иран (около 17%) и Катар (около 12%).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР