Световната номер 1 Ашли Барти шокира света на тениса, като

...
Световната номер 1 Ашли Барти шокира света на тениса, като
Коментари Харесай

Ашли Барти шокира света на тениса: Отказвам се

Световната номер 1 Ашли Барти шокира света на тениса, като разгласи че поставя завършек на професионалната си кариера на едвам 25-годишна възраст. Само преди няколко седмици тя победи на домашното Открито състезание на Австралия, а купата е с голямо значение и заради обстоятелството, че тя се трансформира в една от дребното в този спорт с трофей от Големия Шлем на три разнообразни повърхности.

" Днес е сложен и изпълнен с страсти ден за мен, до момента в който разгласявам отдръпването си от тениса “, сподели тя във видео, оповестено в обществените мрежи. " Изключително признателна съм за всичко, което ми даде тенисът. Убедена съм и знам, че в този момент е подобаващия миг да оставя ракетите и да преследвам другите си фантазии ", сподели Барти.

Барти е номер едно в света повече от две години и се отдръпва, откакто завоюва три трофеи от Големия шлем в игрите поединично - Откритото състезание на Франция през 2019 г, Уимбълдън през 2021 г и Откритото състезание на Австралия тази година. " Благодаря ви, че бяхте необикновен дипломат на този спорт и на дамите по целия свят. Ще ни липсваш толкоз доста, Аш ", отвърнаха от Женската тенис асоциация.

В края на предходната година тя се сгоди за дългогодишното си гадже Гари Кисик, който непрекъснато присъстваше на корта, когато тя играеше и постоянно публикуваше подкрепящи известия в обществените медии.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР