Световната футболна централа ФИФА разреши на чуждестранните футболистите в Русия

...
Световната футболна централа ФИФА разреши на чуждестранните футболистите в Русия
Коментари Харесай

ФИФА разреши на футболистите в Русия и Украйна да си намерят нови отбори

Световната футболна централа ФИФА позволи на задграничните футболистите в Русия и Украйна да замразят договорите си до края на сезона и да си потърсят нови тимове. Извънредното решение за отваряне на специфичен трансферен прозорец за играчите в тези страни е в съгласие с УЕФА и е взето предвид на военната инвазия.

" По отношение на обстановката в Украйна, за да се даде на играчите и треньорите опция да работят и да получават заплата и да се защитят украинските клубове, в случай че страните по съответния контракт категорично не се спогодят за друго, всички трудови контракти на задгранични играчи и треньори с клубове в Украйна, ще се смятат автоматизирано замразени до края на сезона в Украйна (30 юни 2022 г.), без да е належащо да се подхващат каквито и да е дейности от страна на страните в този смисъл.

За да се улесни заминаването на задгранични играчи и треньори от Русия, те ще имат право едностранно да спрат трудовите си контракти с въпросните клубове до края на сезона в Русия (30 юни 2022 г.) “, се споделя в известието на ФИФА.

От това предписание към този момент се възползваха осем задгранични играчи на " Краснодар ", които напуснаха клуба. Готвят се да го създадат и други.

Масово си потеглят и футболисти от Украйна, по този начин направиха българите Борислав Цонев и Мартин Петков, които по-рано през зимата напуснаха " Левски " и станаха част от " Черноморец " (Одеса). В страната ни се прибра и Веселин Бранимиров, който от години работеше като треньор в Украйна.

А Руският футболен съюз подаде през днешния ден тъжба в Спортния трибунал (КАС) в Лозана против решенията на ФИФА и УЕФА за премахване на съветските тимове от присъединяване в интернационалните шампионати, оповестиха от пресслужбата на РФС пред ТАСС.

На 28 февруари УЕФА и ФИФА стопираха съветските тимове от присъединяване в интернационалните надпревари. РФС е на мнение, че ФИФА и УЕФА нямат правно съображение за изваждане на съветските тимове и упорстват пред КАС за ускорена процедура по разглеждане на случая.

Руският народен тим не може да взе участие в плейофите в края на този месец за правото да стигне до Световното в Катар. На 24 март руснаците трябваше да играят с полския народен тим, а при положение на победа трябваше да срещнат на 29 март спечелилия от мача Швеция - Чехия. Всички тези отбори отхвърлят да да играят със Сборная.

" Спартак " (Москва) пък бе изваден от Лига Европа.

Финалът на Шампионската лига бе лишен от Санкт Петербург и даден на Париж, а УЕФА приключи спонсорския си контракт с " Газпром ". Руският спорт е в изолираност, като единствено някои федерации и асоциации - в тениса, автомобилните спортове и гимнастиката, позволяват на съветските спортисти да се състезават, само че не със своя байрак и име на страната, а като неутрални.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР