Световната федерация по таекуондо избра България за домакин на Световното

...
Световната федерация по таекуондо избра България за домакин на Световното
Коментари Харесай

България ще приеме Световното първенство по таекуондо за юноши през 2020 година

Световната федерация по таекуондо избра България за хазаин на Световното състезание по таекуондо за юноши през 2020г.

 Красен Кралев награди шампионките от Европейското отборно състезание по таекуондо
Красен Кралев награди шампионките от Европейското отборно състезание по таекуондо

" Поздравления за следващия триумф, който постигате "

Кандидатурата на България бе показана от президента на БФТ и вицепрезидент на World Taekwondo - Europe Слави Бинев, а персонално Президента на Световната федерация - доктор Чо му връчи документа за домакинство. Конкуренцията за приемането на Световното бе мощна, само че болшинството на гласовете дефинира София да бъде хазаин предвид на мощното показване на страната ни по време на семействата по таекуондо през последните 2 години. На събранието участва и зам. ръководителят на БФТ - Димитър Михайлов.

" Изключително съм щастлив от протичащото се. Световното таекуондо семейство ни повери най-важното събитие от календара си за 2020г. Това значи, че с изключение на с достиженията ни в спорта, ние към този момент сме една от най-значимите страни в света на таекуондо и желана дестинация за семейства на едни от най-важните събития. Тази година ни следва в Пловдив да се организира едно от най-мащабните надпревари правени в миналото - Мултиевропейски такуондо игри. Догодина в България ще се проведат сериите на Гран При, а през 2020 година София ще бъде таекуондо. " - показа Слави Бинев след общото заседание на Световната федерация.

Срещата на върха на международното таекуондо бе свикана през вчерашния ден вечерта в Хамамет, Тунис, където на следващия ден започват квалификациите за Младежките олимпийски игри в Аржентина, а незабавно по-късно стартира и Световното състезание за юноши 2018.

 Българските таекуондисти покориха Европа
Българските таекуондисти покориха Европа

Български край на " Украйна Оупън " в олимпийската категория до 68 кг

Вчера за Тунис отпътува първата група таекуондисти, които ще се борят за страната ни на младежките олимпийски квалификации и международното състезание в състав - Димитър Петров (-55 кг.), Теодор Здравков (-63 кг.);Румина Кирчева (-44 кг.);Ванеса Маркова (-49 кг.);Луиза Захариева (-55 кг.) с треньори - Димитър Михайлов и Ангел Кирчев. В събота към състава ще се причислят и международният първенец - Алексанър Джорджев(-59 кг.), Любомир Богданов (-45 кг.);Атанас Йорданов (-48 кг.);Даниел Лдажев (-51 кг.);Кристиян Златев (+78 кг.) с треньори:Христо Михалчев и Николай Богданов. Представител на страната ни в съдийския състав е Илия Димитров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР