Световната федерация по футбол (ФИФА) забрани участия на международно ниво

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) забрани участия на международно ниво
Коментари Харесай

ФИФА спря от участие отборите от Индия

Световната федерация по футбол (ФИФА) забрани участия на интернационално равнище на тимовете на Индия, а също по този начин наложи прекъсване на активността на локалната футболна централа (АИФФ) поради интервенция на " трети страни в работата й ". Новината беше оповестена на страницата на ФИФА.

Наказанието на Индия слага под сериозна заплаха провеждането на международното състезание за девойки до 17 години от 11 до 30 октомври, на което огромната азиатска страна е хазаин.

Също по този начин ФИФА разгласи, че прекъсването на активността влиза в действие неотложно, защото " осъществените прегрешения от индийците съставляват съществени нарушавания на Устава на международния футбол ".

" Суспендирането ще бъде анулирано, откакто заповедта за основаване на комитет от админи, който да поеме пълномощията на изпълнителния комитет на АИФФ бъде анулирана и администрацията на локалната федерация си възвърне цялостния надзор върху ежедневните каузи ", се споделя още в мнението.

" ФИФА е в непрекъснат градивен контакт с Министерството на младежта и спорта в Индия и се надява, че въпреки всичко може да се реализира позитивен излаз от случая ", написа още в писмото.

Най-вероятно решението да се стигне до тук е решението на Върховния съд на страната  от 3 август за служебно насрочване на конгрес и прекъсване на работата на определения изпълком. От Цюрих загатват, че държавната власт в лицето на Министерството на спорта се е пробвала да сътвори длъжностен изпълком, който да управлява футбола вместо определения подобен.

Световното състезание за девойки за момента е отнето от Индия и ФИФА договаря с две европейски страни, за които няма да бъде проблем да го поемат в който и да е миг.

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР