Световната федерация по футбол (ФИФА) изхвърли от Световното първенство за

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) изхвърли от Световното първенство за
Коментари Харесай

ФИФА изхвърли Екваториална Гвинея от Световното първенство през 2019-а

Световната федерация по футбол (ФИФА) изхвърли от Световното състезание за дами по футбол през 2019-а година Екваториална Гвинея поради показване на подправени документи и потреблението на 10 нередовни футболисти в техния олимпийски тим. Още две състезателки от Екваториална Гвинея ще бъдат осъдени с отнемане от спортни права за 10 мача, защото са били с подправени документи или пък със забравени за инспекция от делегата на мача.
Equatorial Guinea expelled from FIFA Women’s World Cup France 2019: https://t.co/Uii4RxcKsT
— FIFA Media (@fifamedia) 5 октомври 2017 година

Футболната федерация на страната е санкционирана със 100 хиляди швейцарски франка. Екваториална Гвинея е дребна страна в Западна Африка, само че в последните години там бяха открити много съществени нефтени залежи. С появилите се изненадващо пари футболната централа стартира да натурализира доста чужденци от двата пола, главно от Бразилия, защото и двете страни приказват на португалски език.

Предишното наказване, което ФИФА наложи на Екваториална Гвинея, е премахване от олимпийския квалификационен цикъл за Игрите през 2020-а година. Тогава се оказа, че те са употребявали две бразилски състезателки, които имат двойни документи и идват единствено за мачовете.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР