Световната банка обяви плановете си за създаване на втори център

...
Световната банка обяви плановете си за създаване на втори център
Коментари Харесай

Световната банка избра София за специален офис

Световната банка разгласи проектите си за основаване на втори център за споделени услуги в София, който да обезпечи бек офис за корпоративна и софтуерна поддръжка на вътрешните бизнес интервенции по света на интернационалната финансова институция.

Центърът ще добави съществуващия център за споделени услуги на Световната банка в Ченай, Индия, който беше открит през 2001-ва и в този момент обслужва организацията със счетоводни, HR, IT и други услуги. Очаква се офисът да стартира работа доникъде на 2019 година и да помогне на финансовата организация да разпредели ресурсите си по-ефективно в поддръжка на своята задача за преустановяване на крайната беднотия и за поощряване на общия разцвет.

Три страни са се конкурирали директно, до момента в който е траел процесът на инспекции и разисквания от Световната банка за основаването на подобен център - това са били България, Сърбия и Хърватска. Решението да се избере София е било вследствие на конкурентно търсене на място, учредено на необятен кръг от критерии, в това число и спестовност на пари/разходи, качество на IT инфраструктурата и набора от надарени хора.

Преди дни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп номинира заместник-министъра на финансите по интернационалните въпроси Дейвид Малпас за президент на Световната банка.
Кандидатурата на топ дипломата във финансовото министерство на Съединени американски щати предстои на гласоподаване от изпълнителния ръб на Световната банка, която в този момент краткотрайно се ръководи от Кристалина Георгиева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР