Световната асоциация на ядрените оператори (WANO) призова новите страни в

...
Световната асоциация на ядрените оператори (WANO) призова новите страни в
Коментари Харесай

WANO призовава новите страни в атомната индустрия да се съветват с нея за строителство на АЕЦ


Световната асоциация на нуклеарните оператори (WANO) прикани новите страни в атомната промишленост да се поучават по-рано с нея при построяването и въвеждането в употреба на АЕЦ. По този метод новите страни „ ще се възползват от оптималната поддръжка, с цел да реализиран навременно, безвредно и надеждно пускане на новите си енергоблокове “.

В новата си Бяла книга „ Състояние на строителството на нови АЕЦ “ WANO проучва „ изменящото се лице на международната атомна промишленост “, като се концентрира върху стратегиите за създаване на нови енергоблокове – и от вероятността на новите страни в промишлеността, и на съществуващите АЕЦ или операторите на централи.

WANO отбелязва, че нови енергоблокове се построяват или си възнамеряват в Бангладеш, Египет, Саудитска Арабия, Турция и Обединените арабски емирства. Китай продължава с амбициозния си план за увеличение на атомните си мощности. А други страни като Беларус, Финландия, Франция, Русия, Англия и Съединени американски щати имат нови атомни енергоблокове в развой на създаване, оповестява в своя обява профилираното електронно издание world-nuclear-news.org

Миналата година WANO завърши пет предпускови прегледа (PSUR) на новопостроени енергоблокове преди първото им зареждане с гориво. Петер Прозецки, основен изпълнителен шеф на организацията, съобщи: „ Нашите предпускови прегледи демонстрират, че новите страни и енергоблокове би трябвало да се причислят към WANO и да се ангажират с Асоциацията по-рано, в сравнение с са го правили преди – сега, в който договорите за главните действия бъдат подписани. Това ще подсигурява, че специалистите им ще бъдат изцяло готови, както и системите и процесите в съответните страни “.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР