Световната агенция Блумбърг, цитирана от , излезе с коментар на

...
Световната агенция Блумбърг, цитирана от , излезе с коментар на
Коментари Харесай

Блумбърг: Чакат се масови бунтове заради К-19 в много страни

Световната организация Блумбърг, представена от, излезе с коментар на един от най-силните си колумнисти Андреас Клют, който предвижда национални безредици в разнообразни страни и райони на света поради пандемията. Като доказателство той прави няколко исторически паралела с епидемии от разнообразни столетия.

Клют напомня бубонната чума в Англия през 1625 година, по време на която поетът Джордж Уитър разказва всеобщ хаос по улиците на столицата, тълпа от хора, излезли против строгите ограничения на управляващите. И по това време ограниченията са били в посока обществена отдалеченост.

Подобни безредици, дори по-сериозни, които са довели до въстания, е имало в Англия още след първата вълна от чумата „ Черната гибел “- през 1381 година.

Според създателя, по време на сегашната пандемия към този момент е имало митинги в 26 страни, измежду които Германия, Италия, Бразилия, Израел и Сърбия. В някои страни жителите показват противоречие с жестоките ограничения, които пречат на бизнеса, в други – митингите са против политици, обвинени в корупция.

Също по този начин, в някои страни на улицата излизат хора, които имат вяра в тайните теории и отхвърлят съществуването на смъртоносния вирус.

Авторът чака сериозен растеж на протестните настроения по света. По неговите думи, на фона на пандемията може да се обострят всевъзможни протестни акции, по сходство на тази, в поддръжка на чернокожите - Black lives matter.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР