Световна звезда влезе днес в стъклена клетка пред НДК и

...
Световна звезда влезе днес в стъклена клетка пред НДК и
Коментари Харесай

Световна звезда влезе в стъклена клетка. Експериментът

Световна звезда влезе през днешния ден в стъклена клетка пред НДК и ще стои там до 14 май. Това е известният маратонец, треньор и диетолог Красимир Георгиев, а концепцията е  да се подтикват обществото и младежите към резистентен природосъобразен живот, физическа интензивност и ограничение на обществената изолираност.

Пърформансът е подсилен от редица спонсори и Столична община. Пресцентърът на общината пусна известие, в което назова проявата " невъобразим досега в международен мащаб обществен опит ".
-->
Клетката е транспарантен резервоар. " Тя ще бъде оборудвана само с пътека за бягане и легло. По този метод Краси Георгиев ще се сложи в цялостна обществена изолираност, само че ще бъде пред погледа на цялото общество. Освен онлайн пред НДК, той ще може да бъде следен онлайн, като единствено един път на денонощие - за половин час, ще влиза в контакт с аудиторията за сесия с въпроси, отговори и слагане на спомагателни провокации към него ", осведомиха от Столична община.

Тодор Тодоров - психофизиолог, и доктор Весела Петрова от клиниката по анестезиология и реанимация към УМБАЛ " Александровска " ще наблюдават положението му. С помощта на разбора им ще се съберат данни за вредите от обществената изолираност, обременяването с връзка в цифрова среда при неналичието онлайн другарство. Информацията ще бъде употребена за основаване на стратегия за ограничение на обществената изолираност, понижаване на цифровата обремененост на младежите и предварителна защита на зависимости. За задачата събитието ще бъде съпроводено от благотворителна акция за набиране на средства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР