Световна премиера: Новото BMW X4 +++ Европейска премиера: първото BMW X2 +++Европейска

...
Световна премиера: Новото BMW X4
+++ Европейска премиера: първото BMW X2
+++Европейска
Коментари Харесай

BMW по време на 88то Международното автомобилно изложение Женева 2018

Световна премиера: Новото BMW X4
+++ Европейска премиера: първото BMW X2
+++Европейска премиера: новото BMW M3 CS
+++Европейска премиера: BMW Серия 2 Актив Турър и новото BMW Серия 2 Гран Турър
+++ Европейска премиера: новото BMW i8 Роудстър и новото BMW i8 Купе
+++Успешна равносметка BMW i, иновативни концепции за зареждане

По време на Международното автомобилно изложение Женева 2018 BMW ще представи множество нови модели в различни автомобилни сегменти, както и актуални технологични нововъведения. Представянето е под знака на реализирането на стратегията NUMBER ONE > NEXT, с която BMW Group набляга на областите електрическа мобилност, цифровизация и автономно шофиране, както и на разширението на гамата в първокласния сегмент и на семейството на BMW X моделите. С представените в Женева коли BMW продължава огромната си моделна офанзива и с това подчертава изключителната си позиция като производител на ориентирани към бъдещето, динамични и прочувствени коли.

88-ото издание на международното автомобилно ревю на брега на Женевското езеро е сцена на световната премиера на новото потомство на BMW X4. Освен това от 8 до 18 март 2018 година публиката в Palexpo ще може да се наслаждения и на творби в лимитирана серия специален модел BMW M3 CS (среден разход на гориво: 8,5 л/100 км; СО2 излъчвания: 198 г/км), на новото BMW Серия 2 Актив Турър и на новото BMW Серия 2 Гран Турър, както и на Plug-in хибридния състезателен автомобил BMW i8 Roadster (среден разход на гориво: 2,1 л/100 км; среден разход на електрическа енергия: 14,5 кВтч/100 км; СО2 излъчвания: 46 г/км) и BMW i8 Купе (среден разход на гориво: 1,9 л/100 км; междинен разход на електрическа енергия: 14,0 кВтч/100 км; СО2 емисии: 42 г/км). BMW ще показа и най-новите, създадени в границите на BMW EfficientDynamics Next нововъведения за допълнително понижаване на разхода на гориво и на СО2 емисиите.

Световна премиера: новото BMW X4

Новото BMW X4 е правоприемник на първото Sports Activity Coupé в премиум сегмента на средния клас, от което в това време са продадени над 200 000 екземпляра по целия свят. Новото BMW X4 подчертава индивидуалния си темперамент със значително нарасналата динамичност на управлението, самостоятелния, подчертаващ спортния темперамент външен дизайн, още по-фината премиум атмосфера в интериора, както и най-модерните асистиращи системи и технологии за свързаност. Освен това динамичното и екстравагантно лъчение на Sports Activity Coupé се добавя и от два BMW M Performance модела - BMW X4 xDrive М40i и BMW X4 xDrive М40d. С мощната си динамика и увереното лъчение на външния си дизайн новото BMW X4 поема ролята на изразителния спортист в рамките на фамилията на BMW X моделите. Мощните и ефективни мотори от последно поколение, характерните за модела настройки на окачването, оптимизирането на тежестта и аеродинамиката, ниският център на тежестта и уравновесеното в съотношение 50: 50 систематизиране на теглото сред осите основават идеалните предпоставки за спортна наслада от шофирането. Най-модерните асистиращи системи покачват комфорта и сигурността, настоящите услуги на BMW ConnectedDrive обезпечават изцяло свързано изживяване при шофиране.

Атрактивно и екстровертно: новото BMW X2

Другото ново попълнение в фамилията на BMW X моделите също ще бъде показано на автомобилното ревю в Женева. Първото BMW X2 прави своя европейски дебют по време на едно от петте най-важни автомобилни изложби в света. Компактното Sports Activity Coupé впечатлява с индивидуалния си дизайн и спортните динамични характерности. Типичната за BMW X моделите издръжливост е комбинирана с елегантни линии и присъщи детайли като спомагателните емблеми на BMW на задните колони, които преди бяха типични за класическите купета на BMW. Бензиновите и дизеловите мотори от най-ново поколение, новата седемстепенна скоростна кутия Steptronic с два съединителя, респективно осемстепенна трансмисия Steptronic, както и интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive осигуряват ефективна наслада от шофирането по всякакви терени. Освен това като алтернатива се предлагат най-новите BMW ConnectedDrive Services и модерни асистиращи системи като BMW Head-Up дисплей за планиране на значими за пътуването информации върху предното стъкло.

Динамично, прочувствено, строго лимитирано: новото BMW M3 CS

BMW M GmbH продължава традициите на своите ексклузивни специфични модели на базата на BMW M3. Новото BMW M3 CS, което също празнува премиера за Европа, показва своя вдъхновен от моторните спортове характер със характерна техника на задвижването и окачването, както и с индивидуални дизайнерски детайли. Мощният седан с четири порти предлага въодушевяваща композиция между динамика, страсти и склонност за всекидневието. Изключителните динамични характеристики се обезпечават от редови шестцилиндров мотор с технология BMW M TwinPower Turbo, чиято мощ е нараснала спрямо BMW M3 с пакет Competition със 7 кВт/ 10 к.с. до 338 кВт/ 460 к.с. Със серийния M Driver’s пакет електронно лимитираната максимална скорост на BMW M3 CS е 280 км/ч. Специалният модел форсира от 0 до 100 км/ч за единствено 3,9 сек. Серийното съоръжение включва и седемстепенна М скоростна кутия с два съединителя M DCT) с Drivelogic, Адаптивно М окачване и създадените особено за състезателната писта гуми Cup. Новото BMW M3 CS ще бъде създадено в серия лимитирана до 1 200 екземпляра.

Функционална пространствена идея, спортен темперамент: новото BMW Серия 2 Актив Турър и новото BMW Серия 2 Гран Турър

BMW Серия 2 Актив Турър и BMW Серия 2 Гран Турър не престават да пишат своята история на триумфа в сегмента на Sports Activity Tourer с точно модифицирания си дизайн, свежите акценти в интериора и всеобхватно обновеното задвижване. Те също се показват за пръв път в Европа. Повече от всеки път премиум компактните модели се отличават с неподражаемата си комбинация сред пространствена функционалност, комфорт и типичния за марката състезателен дух. Най-впечатляващият елемент в екстериора е значително по-голямата бъбрековидна радиаторна решетка на BMW, която обезпечава още по-силно наличие и на двата модела. По-широките серийни седалки и новите тапицерии обезпечават по-висок комфорт и индивидуалност в интериора. С новото поколение бензинови и дизелови двигатели се покачва и успеваемостта и радостта от шофирането. За новото BMW Серия 2 Актив Турър и новото BMW Серия 2 Гран Турър се предлага необятна гама от три- и четири-цилиндрови мотори. Уникалният в този сегмент Plug-in хибриден модел BMW 225xe iPerformance Актив Турър (среден разход на гориво: 2,5 – 2,3 л/100 км; среден разход на електрическа енергия: 13,7 – 13,4 кВтч/100 км; СО2 излъчвания: 57 – 52 г/км) разрешава чисто електрическо шофиране с пробег до 45 км.

Спортни коли от ново потомство: новото BMW i8 Роудстър и новото BMW i8 Купе

Историята на триумфа на BMW i8 ще бъде обогатена с още една вдъхновяваща глава. При новото BMW i8 Роудстър на динамичността и иновативната задвижваща идея на най-продаваният Plug-in хибриден спортен автомобил на света към този момент се комбинира с радостта от шофирането под намерено небе. При отворен мек покрив чисто електрическото задвижване се трансформира в едно ново преживяване на чистата свобода и устойчивата наслада от шофирането. Освен това откритият двуместен автомобил въодушевява и с индивидуалната интерпретация на дизайна, създаден за BMW i8. „ Крилатите “ врати без рамки с нова идея, както и рамката на предното стъкло и страничните прагове са направени от CFRP. Изключително здравият високотехнологичен материал повишава здравината на каросерията и отбраната на пътниците на BMW i8 Роудстър. В композиция с множество други механически решения за олекотяване на структурата той позволява наложеното поради концепцията повишение на тежестта по отношение на BMW i8 Купе да е изключително ниско. С тежестта си от 1 595 кг BMW i8 Роудстър тежи единствено 60 кг повече от купето. Благодарение на модернизираната технология BMW eDrive както в новото BMW i8 Роудстър, по този начин и в новото BMW i8 Купе радостта от съвсем безшумната мобилност при нулеви местни излъчвания е още по-интензивна. Оптимизираната високоволтова батерия разрешава още по-често и по-дълго да ползвате онези фази на задвижването, при които то се осигурява единствено и само от електромотора. Освен това тя разрешава и увеличаване на мощността на електромотора с 9 кВт/ 12 к.с. до 105 кВт/ 143 к.с. Системната мощ, генерирана съвместно с трицилиндровия бензинов двигател, към този момент е 275 кВт/ 374 к.с. Благодарение на нея новото BMW i8 Купе ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 сек., а новото BMW i8 Роудстър за 4,6 сек.

Успешна равносметка за BMW i: лидерска позиция в света по повод на електрическата подвижност

BMW i като марка на BMW Group заема солидна позиция, в международен мащаб, в лидерската група на водещите снабдители на електрическа подвижност. През 2017 година за пръв път в границите на една година са реализирани над 100 000 електрифицирани автомобила от марките BMW i, BMW iPerformance и MINI с чисто електрическо респективно Plug-in хибридно задвижване. В Европа BMW Group постига дял от 21 % при регистрациите на електрифицирани коли, което превръща компанията в пазарен водач в този сегмент. В световен мащаб пазарният дял на BMW Group е 10 %, което също означава споделено първо място в статистиките на продажбите. В сегмента на електрифицирани аввтомобили в Европа и по целия свят BMW Group има към този момент над 3 пъти по-висок пазарен дял, в сравнение с при традиционните модели. По този начин компанията има свръхпропорционален дял на растящия пазар на електрическата мобилност. В рамките на тактиката NUMBER ONE > NEXT BMW Group поредно ще разширява гамата си от електрифицирани автомобили. През 2025 година BMW ще предлага по целия свят 25 изцяло или частично електрически модели. Освен това марката BMW i затвърждава своята изключителна позиция на систематичен снабдител на електрическа подвижност. Високоволтовите батерии на BMW i са все по-търсени и извън автомобилите, да вземем за пример за електрически задвижвания за лодки, лекотоварни автомобили или стационарни приложения. Освен това BMW i се ангажира и при изграждането на обществена инфраструктура за зареждане и при разработката на новаторски технологии за зареждане, като да вземем за пример BMW Wireless Charging, което през 2018 година ще се предлага за BMW 530e iPerformance.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР