Светослав ПинтевПосланикът на САЩ в Република Южна Африка заяви, че

...
Светослав ПинтевПосланикът на САЩ в Република Южна Африка заяви, че
Коментари Харесай

Боговете сигурно са полудели - катарзис ли търси Румен Радев в Южна Африка?

Светослав Пинтев

Посланикът на Съединени американски щати в Република Южна Африка съобщи, че е уверен, че съветски транспортен съд е натоварил оръжия в страната, което е допустимо нарушаване на оповестения от Претория неутралитет в спора в Украйна, съобщи Ройтерс. Това стана на 11-ти май.
Американците си имат способи да са уверени в тези неща, както знаете. Централно разузнавателно управление на САЩ евентуално от дълго време е прошнуровало и прономеровало, в случай че по този начин се написа, всяко болтче на този кораб.
И в РЮА ще берат доста кахъри, тъй като

гилотината на глобите

може да им се стовари със страшна мощ. Агенциите и това го писаха...
Националната валута ранд и държавните облигации на страната с падеж през 2030 година усилиха загубите си след американското изказване, защото търговците на валута обявиха, че се тормозят, че Южна Африка в този момент може да бъде изправена пред западни наказания.
Но незабавно се откри

кой да поддържа африканските приятели

в неравната борба против империализма и украинските „ нацисти “, както безочливо ги дефинира Кремъл.
Това е българският президент Румен Радев, който кацна на същия ден, съпроводен, несъмнено, от брачната половинка си Десислава и две-три роти тежки родни предприемачи. Той беше посрещнат на летището в Йоханесбург от специфичен почетен часовой, нека да е удовлетворен.
С интерес научих, че води компанията на бизнес конгрес в Претория. Представители на 31 български компании и браншови организации ще се омешат с представители на локалния бизнес и ще сътворят българо-африканско икономическо знамение, без никакво подозрение.
Интересно е друго… Веска Меджедиева, братя Галеви или наследниците на всеобщия палач Лев Главинчев от наша страна ли ще вземат участие, от южноафриканска ли? Едно е несъмнено, имаме налице същинско празненство на дружбата с Южна Африка.
Всичко това ми подсети какво ми е разказвал за тамошните тържества моят другар Бекимпи Кал’уала от ЮАР, наследник на представител на могъщото племе на зулусите, най-голямата етническа група в страната, и доведена младоженка от племето чоса, тези от кино лентата „ Боговете несъмнено са полудели “, които хвърляха към небето бутилка „ Кока-кола “, с цел да я върнат на боговете, в случай че се сещате. Щеше да се очисти цялото племе, само че това е друга история.
Беки, както му викахме, учеше във ВИТИЗ и беше извънредно артистична персона макар че на млади години избягал от Апартейда и отишъл да се бие на страната на кубинските войски в Ангола. После за премия го изпратили да се учи за експерт по мотори с вътрешно горене в Съюз на съветските социалистически републики, откъдето избягал с двеста километра в час. „ Викаше:

„ Аз огромен дръвник и чимпандзе, че повярвал на Москва “

Надявам се някой ден и Румен Радев да стигне до сходен катарзис.
Бекимпи ми е разказвал също, че хиляди девойки с голи гърди и с тръстикови стъбла в ръце танцуват пред краля на зулусите, обичаен водач на племето, по време на невъобразим обред, който в миналото разрешавал на монарха да си избере една-две дузини съпруги. Като „ Ергенът “ нещо, само че противоположното.
А от тези божествен места Румен Радев, несъмнено, тъй като е с Деси, не не помни родината и разяснява политическата каша у нас, която персонално забърка със самочувствието на Шака Зулу. Да пускаш остроти от другия завършек на Африка, откакто си ошашавил страната си наподобява на обсебеност.
Пак от Беки знам

защо служат татуировките при зулусите

Били особено основани от положителните духове, с цел да защищават телата на хората от заклинанията на злите такива. Което е много по-смислено от родната тату-традиция.
Южноафриканският президент безусловно би трябвало да уреди едно празнично татуиране на Румен Радев, да си отдъхнем всички.
Татко пък ми е разправял, че един път, преди доста години, седял с поета Дамян Дамянов в градинката до „ Ангел Кънчев “ №5, когато се появил Радой Ралин.
„ Къде е Валери, бате Радой “, попитал Дамян. Ставало въпрос за Валери Петров, който по това време бил на някаква писателска конференция на Черния континент.
Отговорът бил: “Дамянчо, Дамянчо, Валери отиде в Африка да го ядат диваците, аз останах тука да ме ядат простаците. “ Подразбирало се, че второто е доста по-тежка орис.
А у нас боговете на политическия Килиманджаро несъмнено в действителност са полудели... Оставиха да ни ядат простаците и си мислят, че това може да им се размине. Няма да мине, приятели... И не можете да се скриете в Южна Африка, както направиха някои предприемачи, червени номенклатурчици, че и бизнесдами от същия сой.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР