Светлини в подкрепа на Алексей Навални озариха небето над Русия

...
Светлини в подкрепа на Алексей Навални озариха небето над Русия
Коментари Харесай

Светлини озариха руското небе в подкрепа на Навални

Светлини в поддръжка на Алексей Навални озариха небето над Русия на 14 февруари. Протестната акция се случи макар напъните на кремълските управляващи да възпрат симпатизантите на рецензия на Путин. Демонстрацията е под надпис ”Любовта е по-силна от страха ”. За нея бе обявено преди няколко дни.
Протестите в поддръжка на съветския опозиционер Навални не стопират, а управляващите използваха и мощ против жителите. Клипове в обществените мрежи демонстрираха принуждение над протестиращите, което бе остро наказано от интернационалната общественост.

Миналата седмица това се трансформира и в порердния препъникамък в връзките сред Кремъл и Европейски Съюз. Брюксел обмисля налагане на наказания, а от Москва заплашиха, че в случай че такива има, Русия е подготвена да скъса връзките с с блока. Това съобщи външният министър Сергей Лавров, като по-късно представителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че изявлението е било извадено от подтекста като изясни - Кремъл се надява връзките сред Европейски Съюз и Русия да се затоплят и да не се стига до разриви.

ФрогНюз напомня, че до тук се стигна след отравянето и последвалият няколко месеца по-късно арест на съветския опозиционер Алексей Навални. Присъдата му бе заменена от условна на ефикасна преди няколко седмици, което докара и до експлоадирането на митингите. Критикът на Путин би трябвало да лежи в пандиза 3 години и половина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР