Светият синод заклейми гейпарада. Ден преди прайдът за плъзне из

...
Светият синод заклейми гейпарада. Ден преди прайдът за плъзне из
Коментари Харесай

Синодът: Спрете парада на греха

Светият синод жигосах гейпарада. Ден преди прайдът за плъзне из софийските улици Българската православна черква изрази острото си отвращение и несъгласие против аморалната улична колекция, настоявайки тя да бъде спряна.

Ето позицията на Светия Синод:

Светият Синод на родната ни Света Църква с изключителна паника научи за идното осъществяване на публично мероприятие проведено от „ София прайд “ в града на Божията Премъдрост – София.

Призоваваме да не се позволява провеждането на този акт, проявяващ духовна и телесна взаимозависимост от прегрешението. Нека пазим сърцата на подрастващите и на най-малките сред нас от съблазънта.

Днес в изменящия се свят, богат на плурализъм, в който повече от всеки път прегрешението на плътта взема връх, не би трябвало да се позволява деформиране на понятията за мъжки и женски пол, по този начин, както Сам нашият Бог ни е основал „ мъж и жена “ (срв. Бит. 1:27). Естественото отношение е сред мъжа и дамата и е благословено само в брака, който е константният модел на човешките взаимоотношения, а всяко едно занемаряване и изменение, води към духовна гибел - както за обособения човек като персона, по този начин също за фамилията като главната градивна единица на цялото общество.

Водени от обич към близък, като най-висша форма на богоустановеност, още един път насочваме зов към уредниците и участниците в идния церемониал на прегрешението, да се отвърнат от пътя на противоестественото и поемат по пътя на спасението.

Светата Църква всеки път се е обръщала към тези, които са изпаднали в тежкия неестествен грях, като към свои рожби, които, под въздействието на злото, са се отвърнали от естественото, по този начин, както Бог ни е сътворил.

Ние, не посочваме, нито осъждаме индивидите, а изобличаваме самия грях, който води след себе си неволя освен за обособения човек, разграждайки до неразбираемост личността му, а посредством демонстрация на тази прегрешение на публични места, води и до сексапил за голям брой индивиди.

Отправяме молитва към Милостивия наш Творец и Спасител Господ Иисус Христос да обърне в правия път посредством покаянието, всички Свои рожби, които са изпаднали в безчинство и са в ръцете на „ княза на този свят “ (срв. Йоан: 12:31).

Бог да избави намиращите се в противоестествения грях, както и какъвто и да е грях, като отворят духовните си очи и схванат това, което правят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР