Светият синод се събира на извънредно заседание днес от 14

...
Светият синод се събира на извънредно заседание днес от 14
Коментари Харесай

Светият синод се събира на извънредно заседание

Светият синод се събира на изключително съвещание през днешния ден от 14 часа. На съвещанието в Синодалната палата би трябвало да бъде определен краткотраен настоятел на Софийската митрополия, след кончината на патриарх Неофит.

То ще се води от Великотърновския митрополит Григорий, който е най-възрастен измежду висшите духовници.

Очаква се да бъде и решено по кое време ще бъде поклонението, надлежно денят за печал.

Светият синод се събира на изключително съвещание

SafeNews припомня, че българският патриарх Неофит умря нощес на 78-годишна възраст. От Светия синод потвърдиха новината и оповестиха, че патриархът е умрял от „ многоорганна непълнота “.

С минута безмълвие стартира съвещанието на Народното събрание.

„ Вчера загубихме духовния татко на българския народ, който управлява Българската православна черква умно, почтено и с грижа за всички вярващи, труженик за единение, мир и благоденствие. Призовавам ви да почетем с минута безмълвие Негово светейшество и да се помолим за упокой на душата му “, съобщи при започване на съвещанието ръководителят на 49-ото Народно заседание Росен Желязков.

„ Приемам кончината на патриарха като тежка загуба за България, православието и Църквата. Познавах Патриарх Неофит персонално, още когато беше епископ. “ Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.

„ Да се надяваме, че хората, които ще управляват България,ще бъдат на висотата на Патриарх Неофит “,каза водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Източник: Фокус

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР