Светът вече знае как! Хора с меланом живеят и работят

...
Светът вече знае как! Хора с меланом живеят и работят
Коментари Харесай

Онколози: С меланом вече може да се живее нормално

Светът към този момент знае по какъв начин! Хора с меланом живеят и работят интензивно. Хора с меланом имат фамилии. Хора с меланом раждат здрави деца. Хората с меланом към този момент могат умерено да вървят на море, да пътуват, да се забавляват, като всички. Те са част от нас и от модерния метод на живот.

Как се случва всичко това ще бъде във фокуса на водещи експерти в света, които идват в София за присъединяване във Вторият народен конгрес по дерматоонкология от 11 до 13 ноември. Организатор на форума е Българската асоциация по дерматоонкология (БАДО).

Науката направи огромни крачки напред в диагностиката и лекуването на малигнения меланом. Те дават нова вероятност пред хората, наранени от заболяването, които се усилват с нови над 650 индивида годишно единствено в България. „ Достиженията на медицината са толкоз значими, че можем да приказваме за гражданска война в откриването и контрола над малигнения меланом и тъкмо това желаеме да покажем на конгреса в София “, споделя доктор Ива Гаврилова – секретар на БАДО.

В България идва един от най-известните онколози, който стои в основата на многочислени клинични проучвания, изключително в създаването на новаторска имунотерапия, което е бъдещето на лекуването на меланом - проф. Якоб Шахтер от Израел. Ще чуем от първа ръка опита на проф. доктор Майкъл Вайхентал от Университетската болница Шлезвиг-Холщайн в гр. Кил, Германия – една от водещите клиники в региона, с извънредно добре развита здравна процедура. „ Имаме сътрудници от Сърбия, Полша, както  и лекари от всички водещи български лечебни заведения и екипи - Токуда, УСБАЛ по онкология в София, Комплексния онкологичен център – Пловдив, лечебните заведения ”Царица Йоанна – ИСУЛ ”, „ Пирогов ", " Александровска “, които могат да покажат незабравим опит и резултати в използването на нови и новаторски лечения с висока успеваемост при пациенти от разнообразни възрасти “, добави доктор Гаврилова.

По думите й се следи наклонност за подмладяване на пациентите с меланом, което ще насочи вниманието на експертите на конгреса към лечебните подходи в детска и юношеска възраст. Все по-често се диагностицират пациенти под 40-годищна възраст, което слага въпроса за опазване на фертилитета и опцията те да основат крепко потомство, без значение от диагнозата. По тази тематика към работата на конгреса ще се причисли и доктор Георги Стаменов с екип на болница „ Надежда “, които от години работят в региона на онкофертилитета и са поели отговорността да бъдат Национален център за опазване на репродуктивните благоприятни условия при пациенти с онкологични болести.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР