Светът току-що преживя най-горещия си януари в историята, продължавайки серия

...
Светът току-що преживя най-горещия си януари в историята, продължавайки серия
Коментари Харесай

Януари е бил най-топлият месец в историята

Светът преди малко претърпя най-горещия си януари в историята, продължавайки серия от изключителни горещини, подхранвани от изменението на климата, заяви Службата на Европейския съюз за изменението на климата " Коперник ", оповестява Reuters. Миналият месец надмина предходния най-топъл януари, който се случи през 2020 година, в записите от 1950 година, написа БГНЕС.

Изключителният месец пристигна, откакто 2023 година беше класирана като най-горещата година на планетата в световните върхове от 1850 година, защото породените от индивида промени в климата и метеорологичният феномен " Ел Ниньо ", който затопля повърхностните води в източната част на Тихия океан, покачиха температурите.

Всеки месец от юни е най-горещият в света в съпоставяне със съответния месец през предходните години.

" Не единствено, че е най-топлият януари в историята, само че също по този начин преди малко преживяхме 12-месечен интервал с повече от 1,5C (1,7F) над прединдустриалния референтен интервал ", сподели заместник-директорът на Службата на Европейския съюз за изменението на климата Коперник Саманта Бърджис.

" Бързото понижаване на излъчванията на парникови газове е единственият метод да спрем повишението на световните температури ", сподели тя, представена от " Труд ".

Американски учени споделиха, че 2024 година има късмет едно към три да бъде още по-гореща от предходната година и 99% късмет да се класира в първите пет най-топли години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР