Светът се променя с толкова бързи темпове, че все повече

...
Светът се променя с толкова бързи темпове, че все повече
Коментари Харесай

Кои са най-ужасните професии в историята

Светът се трансформира с толкоз бързи темпове, че от ден на ден се приказва за това по какъв начин по-голямата част от актуалните специалности в най-скоро време ще бъдат заместени от изкуствен интелект. И до момента в който в този момент се усещаме застрашени да изгубим работата си, може би е време най-сетне да стартираме да оценяваме, че я имаме. И то даже още повече, поради че в предишното са съществували много специалности, които през днешния ден ни се костват напряко физически отблъскващи. Като да вземем за пример...

Придружител на монарха в банята

В продължение на епохи е било немислимо монарх да посещава банята самичък.

Всъщност работата на един благополучен благородник е била да съпровожда и оказва помощ на краля или кралицата с всички действия, които се правят в банята.

Производител на струни за цигулка

Тази специалност може и да не звучи като да е обвързвана с отблъскваща дейност, само че в предишното тя в действителност въобще не е била приятна. Това е по този начин, защото струните на цигулката са се правили посредством заплитане на влакна от овчи черва.

Чак през XVII век тази процедура е изместена, само че и през днешния ден се намират музиканти, които имат характерното условие струните на цигулката им да са направени по старомодния метод.

Ловец на плъхове

Плъховете от дълго време си носят славата на разпространители на заболявания и по тази причина през XIX век се постанова да бъде заплащано на хора, които да ги ловят и убиват.

Понякога професионалните убийци са употребявали кучета, само че в много от случаите са се справяли с казуса с голи ръце.

Производител на кибрит

Работата е включвала просто потапянето на дърво във фосфорен разтвор, само че излагането на изпаренията, отделяни от него, е било в действителност рисково.

Работничките са страдали от извънредно положение, което е карало венците им да абсцесират, от време на време до степен, че челюстта им е трябвало да бъде отстранена.

" Възкресител "

Когато през XIX век медицината е още относително нова просвета, учените разчитат на така наречен " възкресители ", които са имали за задача да изкопават тела на мъртъвци за медицински проучвания.

Тази процедура, естествено, не е била законна и по тази причина е била добре платена. Някои " възкресители " даже са убивали, с цел да отговорят на търсенето.

Коминочистач

Коминочистачите постоянно са били деца, защото са дребни и елементарно могат да се провират в тесни пространства.

Малчуганите е трябвало да почистват пепел и прахуляк от комините - меко казано неприятна работа, която въобще не е била безвредна, поради непрекъснатото излагане и поемане на токсични субстанции.

Събирач на пиявици

През XIX век лекарите са употребявали пиявици, с цел да лекуват заболявания, като концепцията е била пиявиците да изсмучат замърсената човешка кръв.

Този тип червеи обаче не е бил елементарен за намиране и по тази причина професионални събирачи са имали тази задача. Пиявиците те са привличали даже със личната си плът, написа Stars Insider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР