Светът се оказа подвластен на капризите на времето - мразовитата

...
Светът се оказа подвластен на капризите на времето - мразовитата
Коментари Харесай

Капризите на времето в разгара на зимата

Светът се оказа зависим на капризите на времето - мразовитата вълна в Съединени американски щати продължава с минус 37 градуса и рекордна горещина в Австралия, където беше измерена температура от плюс 47,3 градуса. Сняг падна и в Сахара!

 © фотоси: Българска телеграфна агенция СНЕГЪТ ПРЕДИЗВИКА ТРАНСПОРТЕН ХАОС В ИСПАНИЯ
Необичайно хладното време и изобилният снеговалеж провокираха транспортен безпорядък в Испания. Повече от денонощие към 3 500 автомобила бяха блокирани на автомагистрала в района Кастилия и Леон. Освен локалните подразделения на гражданска отбрана, в разчистването на снега се включиха и военни.

водач на ТИР: " Тук съм от през вчерашния ден. Ядосан съм тъй като никой не ни осведоми, не оферират и вид за излизане от тук. Така че сами ще търсим метод. "
Според представител на държавното управление, управляващите вършат всичко по силите си с цел да овладеят обстановката. Част от пътната мрежа в Испания към момента е блокирана, чакат се още сняг.
МРАЗОВИТАТА ЗИМА В Съединени американски щати ПРОДЪЛЖАВА


Необичайно студено остава и времето в Съединени американски щати. На доста места в страната темпартурите не престават да са към минус 30 градуса. Засегнати от мразовитата вълна са близо 83 милиона души. Тази постройка в бостънското предградие Дорчестър е горяла. Водата, която са употребявали пожарникарите съвсем мигновено се е превръщала в лед.
СНЯГ В САХАРА
Сибирският мраз стигна в Мароко и Алжир, където се радваха на необикновен снеговлаеж. Със снежна завивка осъмна и Сахара. Снимките са правени в покрайнините на алжирския град Аин Сефра.
ВИСОКИ НИВА НА СЕНА В ПАРИЖ


Нивото на река Сена в Париж се подвигна съществено през почивните дни поради бурята " Елинор ". Според експерти до края на седмицата водата ще стартира да спада. Местните поданици и гостите на френската столица са предизвестени да внимават при разходките си в крайбрежните региони.
НЕОБИЧАЙНО ТОПЛО ВРЕМЕ В РУМЪНИЯ


В Румъния се радват на небичайно топло време. Термометрите демонстрират +10 градуса. В курорта Констанца смелчаци се в Черно море. Има цъфтящи овощни дръвчета, само че края на седмицата се чака съществено захлаждане.

РЕКОРДНИ ЖЕГИ В АВСТРАЛИЯ


А в предградие на австралийския град Сидни беше измерена температура то 47,3 градуса. Повечето от жителите и гостите на града избраха плажа, с цел да се спасят от жегата. В централния парк на града бяха сложени контейнери с вода за разхлаждане. Заради голямото количество работещи климатици се стигна до срив на енергийната мрежа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР