„Светът навлиза в опасен и нестабилен период. Учените предполагат, че

...
„Светът навлиза в опасен и нестабилен период. Учените предполагат, че
Коментари Харесай

Борисов на срещата от Процеса Акаба: Никога не е било по-важно целият свят да работи заедно

„ Светът навлиза в рисков и неустойчив интервал. Учените допускат, че вирусът може да остане с нас с години. Нашият апел е явен – би трябвало да работим дружно “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в изявлението си по време на виртуалната среща в границите на Процеса „ Акаба “, представен от държавната пресслужба.

Процесът е иницииран през 2015 година от краля на Йордания Абдулла Втори за подсилване на интернационалното и районното съдействие против заплахите от тероризъм, радикализация и принудителен екстремизъм.

Във форума вземат участие държавни и държавни ръководители от страни като Индонезия, Филипините, Нигерия, Кения, показани на разнообразни равнища са също Съединени американски щати, Нидерландия, Южна Корея, Япония, Сингапур и други

„ Никога в историята на човечеството не е било по-важно целият свят да работи дружно, с цел да се оправим с връхлитащата рецесия и да предотвратим разпространяването на вируса “, подчертава българският министър-председател.

Борисов напомни, че единствено преди 2 дни в Словения ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева разгласи 10% спад на Брутният вътрешен продукт в международен мащаб. „ Не сме имали такива проблеми след Голямата меланхолия - финансови, стопански и здравни по едно и също време “, посочи министър председателят Борисов.

Акцент в изявлението на министър-председателя бе приносът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз за европейската вероятност на Западните Балкани. „ Подкрепата, която България дава на Албания, на Република Северна Македония, на Босна и Херцеговина, на Сърбия и Косово за присъединението към Европейски Съюз, а някои от страните ние първи подкрепихме и за НАТО, е също доста добра рецепта за общата битка против тероризма и екстремизма “, акцентира Борисов. Той изрази вяра, че след всяка една среща от Процеса „ Акаба “ страните от самодейността ще излизат по-единни и по-силни като взаимоотношението сред тях ще бъде сполучливо надграждано.

„ Необходими са незабавни дейности за създаване на резистентност “, акцентира министър председателят Борисов. Той бе безапелационен, че с цел да се оправим с световните провокации и последствията от пандемията както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект, се постанова дейно многостранно съдействие и взаимност сред страните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР