Светът научи, че Русия ще достави на Сирия безвъзмездно ЗРК

...
Светът научи, че Русия ще достави на Сирия безвъзмездно ЗРК
Коментари Харесай

С-300 против американските „Томахоук” и израелските F-15: Шоуто започва!

Светът научи, че Русия ще достави на Сирия безплатно ЗРК С-300, обаче съветското МО не разяснява информацията. Затова за медиите остават въпросите дали комплексът ще е ефикасен срещу американските ракети „ томахоук ”, дали това няма за накърни на другарството на РФ с Израел. БЛИЦ предлага разсъжденията на специалиста Андрей Кошкин от Асоциацията на военните политолози, представени от k-politika.ru.

Израел доста ще се вълнува. Ние с внимание се отнасяме към тази комплицирана обстановка, която се повтаря сред страните от Близкия Изток. Знаем и сложността, която изпитва Сирия при взаимоотношението с Израел, твърди Кошкин.

Нека се запитаме за какво по този начин компактно е скрито небето от ЗРК от страна на Голанските възвишения? - Защото няма опит от кротичък контракт. Всичко се взема решение само единствено с бойни дейности.

Ракетчиците от сирийската Противовъздушна отбрана знаят от кое място би трябвало да чакат опасността, която да обезвреждат. Освен това следва да се напомни, че пред ракетния удар два израелски изтребителя нападнаха територията на Ливан, починаха хора. После беше осъществена офанзива с 9 ракети.

Израелтяните смятат, че имат право умерено и безнаказано да нанасят удари, защото няма кротичък контракт със Сирия. Те държат Дамаск в някакви „ таралежови ръкавици” тъй като на територията на Сирия оперират сили на Иран. Само поради тази обстановка Израел морално зае страната на Съединени американски щати, Франция и Англия. Във взаимоотношение със Съединени американски щати Израел се усеща надалеч по-уверено.

Дълговременните вероятности на тази обстановка постанова Русия да прикрие небето над Сирия със ЗРК, даже в случай че Израел е срещу. Той би трябвало да бъде принуден да се държи по-сдържано.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР