Светът е пълен с егоистични човешки същества и намирането на

...
Светът е пълен с егоистични човешки същества и намирането на
Коментари Харесай

След смъртта на това 11-годишно момче лекарите му се поклонили. Ето защо:

Светът е цялостен с егоистични човешки същества и намирането на в действителност безкористни хора, на такива, които мислят и за другите, а освен за себе си, е доста мъчно. A едно 11-годишно момче на име Лианг Яоуи ни преподава урок по безкористност.

На 11 години всички момчета без изключение мечтаят за конструктори и колички. Но това момче мечтаело за друго – да даде на някого вяра за живот. И един ден това му предпочитание се сбъднало. 

Лианг  Яоуи се откроявал измежду връстниците си с брилянтния си разум.

Когато бил малко момче, той имал две съществени цели в живота си, и двете свързани благодарение на хората – първото му предпочитание било да стане воин, а второто, в случай че не може да стане воин, щял да стане доктор.

Един ден, до момента в който бил на учебно заведение, той получил зашеметяване. Бил откаран в болница. Днеят не предвещавал нищо неприятно, само че Лианг напуснал болничното заведение с ужасна диагноза – мозъчен тумор… Тогава той е на 9 години.

Това малко дете трябвало да пребори тази смъртоносна болест. Понякога се възстановявал и се прибирал още по-силен. Той в никакъв случай не се предавал и продължавал да се бори с заболяването.

Когато станал на 11 години, заболяването прогресирала и станала тежка. Операциите и лекуването към този момент не оказвали важен резултат и това означавало, че е имало дребен или никакъв късмет за възобновяване. Оставало му малко.

Преди Лианг да почине, той споделил на майка си, че би желал да подари органите си на други деца и да ги избави. Момчето не желало други хора да преминат през същата болежка, през която било минало то. Както се досещате, майка му била изумена от решението на сина му и не считала, че едно дете може да направи това.

„ В света има толкоз доста прелестни хора, които вършат положително всеки ден. И аз желая да бъда един от тях “, споделил Лианг на майка си преди да си отиде.

Най-вероятно момчето е прочело за донорството на органи и дефицита на органи за трансплантация, защото това е огромен проблем в Китай. Лианг  Яоуи напуснал света по-късно и лекарите дали черния дроб и бъбреците му на заболели деца, които се нуждаели от тях и по този начин момчето избавило два живота.

Още приживе Лианг споделил, че донорството е самобитно продължение на живота му. С тази си безкористна постъпка той наклонил нечии везни на живот и гибел в интерес на живота.

Лекарите и другият личен състав били разчувствани от самоотвержеността и смелостта на това момче и се поклонили 3 пъти пред тялото му, с цел да изразят своята тъга и най-голямо почитание. Въпреки че фантазията на Лианг не могла да се сбъдне, той направил повече, в сравнение с човек може да си показа.

Благодарение на Лианг някой получил вярата за дълъг и благополучен живот. Затова паметта му заслужава почитание.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР