Светът е изправен пред заплахата от нова световна война, се

...
Светът е изправен пред заплахата от нова световна война, се
Коментари Харесай

И чешкото разузнаване предупреди за опасност от Трета световна война 

Светът е изправен пред опасността от нова международна война, се споделя в отчет на чешкото военно разузнаване за 2019 година, оповестен на уеб страницата му, предава БГНЕС. 

Според анализаторите,в момента световният спор даже е „ в първия си стадий “.  " Формират се вероятностите на тези, които могат и желаят да вземат участие интензивно в нея, и последователно се дефинират софтуерни принадлежности, с които тя може да бъде ръководена ", се споделя в документа.

Авторите на отчета показват съперничеството сред Съединени американски щати, Русия и Китай като допустима причина за спора.

Документът също по този начин отбелязва спада на смисъла на интернационалното право. Мирният разговор като метод за разрешаване на зараждащи несъгласия отсъства и сигурността на международния ред се слага под въпрос. Освен това за повишаването на напрежението способства манипулирането на публичното схващане, настояват анализатори.

По-рано профилирано издание оцени възможностите на Русия и НАТО в евентуална война. Както отбелязва създателят на текста Крис Озбърн, базирайки се на мнението на специалисти, при продължителни военни дейности преимущество има Северноатлантическия алианс. В същото време НАТО ще се окаже в извънредно състояние, в случай че Русия реши да провежда нахлуване против балтийските страни. Алиансът в този случай няма да може да се опълчи на Москва.

" СЕГА " напомня:

Само преди дни и Той направи това в изявление за .

Картър акцентира, че икономическите рецесии от предишното са водели постоянно до рецесии в сигурността и изрази безпокойствие, че това ще се случи и в този момент. Той отбеляза, че има угриженост, че увеличението на районните спорове може да прерасне в пълномащабна война, сходно на това, което се случи преди двете международни войни предишния век, когато се образуваха съюзи сред обособените страни, довели до години на кръвопролития.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР