Свежата салата ни излиза все по-солено, показват всички анализи на

...
Свежата салата ни излиза все по-солено, показват всички анализи на
Коментари Харесай

Преди зимния скок на цените ядем зарзават на аванта

Свежата салата ни излиза все по-солено, демонстрират всички разбори на цените на зеленчуците за страната. По сергиите на пловдивските пазари обаче се оферират последни краставици, домати, тиквички и патладжани на летни цени. Салатата от щандовете на локалните земеделци може да излезе колкото през август месец, макар че есента и студът към този момент са тук

На Събота пазара в " Кючук Париж " се оферират розови домати за 2 лв., а второ качество се търгуват двойно по-евтино - сред 80 стотинки и левче. Краставиците костват колкото и в средата на лятото - сред 1,20 и 2 лв.. Пресни марули се търгуват за 70 стотинки. Репичките са по левче за връзка, зеленият лук е 50 стотинки, а магданозът - 30 или 40 ст.

Чушките костват сред 1,80 и 2,40 лв. съгласно сорта. Сиврията за пълнене е 2 лв.. Има обаче и изостанали върхари от капията по 50 стотинки. Разнообразните типове люти пиперки пък вървят сред лев и 3,50 за кг. Любителите на различен вид салата - зеле с моркови, също могат да си набират свежи български артикули, отгледани в района. Зелето се търгува за 90 стотинки, а морковите - за 1,20 лв..

Тиквичките вървят сред 1,20 лв. и 60 стотинки за кг. Огромни патладжани от градините в покрайнините също се търгуват на ниска цена. Цената им стартира от левче и стига до 1,60 за кг.

В сезона на арпаджика един кг се продава за 2 или 3 лв.. Всяка сергия е добре заредена с ябълки. Те вървят в друг ценови диапазон от 60 стотинки до 2,20 лв. съгласно качеството. /Марица.бг
тагове скок цени зеленчук аванта
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР