Свързани са с конфликт на интереси на първата дама Десислава

...
Свързани са с конфликт на интереси на първата дама Десислава
Коментари Харесай

Радев-гейт: Прокуратурата даде записи с президента

Свързани са с спор на ползи на първата дама Десислава Радева
Държавното обвиняване популяризира записи от диалози на командира на Военновъздушните сили - генерал-майор Цанко Стойков, свързани със брачната половинка на президента Десислава Радева.

ВИЖ ОЩЕ: Подозират съпричастност на Радев към закононарушение

В известието се споделя, че е спряно следствие, по което има висока степен на възможност за съпричастност на Румен Радев към незаконна активност. Става дума за прикриване на данни от инспекция на Антикорупционната комисия против Десислава Радева.

ДОКУМЕНТИТЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВИЖТЕ ТУК

Разследване против командира на Военновъздушните сили е причина за настояването на Иван Гешев до Конституционния съд да се произнесе за имунитета на президента и да даде тълкувателно мнение какво значи " държавна измяна ". В хода на формирано наказателно произвеждане има събрани доказателства, които сочат за съпричастност на президента към закононарушение.

От прокуратурата предоставиха и записи, направени посредством СРС, на които командирът на Военновъздушни сили беседва с незнайно лице, чийто глас припомня този на президента. Двамата беседват за осъществявана инспекция от Антикорупционната комисия във връзка с жена с букви Д.Р, наричана Деси. Най-вероятно става дума за първата дама Десислава Радева.

Наблюдаващите прокурори, осведомени със записа, са на мнение, че инспекцията на КПКОНПИ е била осуетена заради укриване на документи. В различен диалог сред командира на Военновъздушни сили с друго незнайно лице, се разискват дейностите на антикорупционното звено.

Записите, предоставени от държавното обвиняване, поддържат настояването на Иван Гешев до Конституционния съд за разяснение на термина " държавна измяна " и случаите, в които президентът може да бъде разследван.

ЗАПИСИТЕ, РАЗПРОСТРАНЕНИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА, ЧУЙТЕ ТУК

Зад претекстовете на Гешев президентът видя друго: инициираните от него съвещания за промени в Конституцията. За имунитета си Радев съобщи, че няма терзания.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР