Сваряването на яйца за боядисването им не е лесна задача,

...
Сваряването на яйца за боядисването им не е лесна задача,
Коментари Харесай

Как да сварим яйца за Великден без напукване

Сваряването на яйца за боядисването им не е лесна задача, изключително в случай че задачата е черупките даже да не се напукат. Понякога варим яйца за Великден и откриваме, откакто сме ги сварили, че всички са се напукали. Разочарованието е най-много за децата, които с неспокойствие чакат празника. Но с цел да не ни се случват такива непредвидени обстановки - следваме няколко стъпки, оповестява Bulgaria ON AIR.

Стъпките:

1. Не вадете яйцата от хладилника, тъкмо преди да ги сварите. Оставете ги да поемат от температурата в стаята и чак тогава преминете към варене.

2. Хубаво е яйцата да не са напълно пресни като ги варите. Ако можете варете яйца, които са на към 3 дни.

3. Кога да сложим яйцата във водата? Някои споделят да го вършим откакто заври, само че множеството препоръки са свързани с слагането на яйцата в още студената вода и чак тогава завирането им.

4. Започваме да нареждаме яйцата в тенджера – подберете си по-малка такава. Задължително се слагат един до друг, единствено по дъното. Водата би трябвало да бъде долу-горе един пръст над яйцата.

5. Сложете 1 ч.л. сол във водата, до момента в който е още студена. Някои домакини поставят и супена лъжица оцет, с цел да "боята, с която в следствие ще се боядисва. Това при положение, че варите яйца за Великден.

7. За да имате течен жълтък и корав белтък, варете яйцата 4 минути. С една минута повече (5 мин.), в случай че желаете сърцевината на жълтъка да е рохкава. За твърдо сварени - 8 минути.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР