Свърши ли веднъж коронавирусната напаст нездравословните ръкостискания в етикета на

...
Свърши ли веднъж коронавирусната напаст нездравословните ръкостискания в етикета на
Коментари Харесай

Вижте какво ценно нещо ни отне вирусът

Свърши ли един път коронавирусната злина нездравословните ръкостискания в етикета на човешките връзки най-вероятно ще бъдат сменени с леки поклони от разстояние, предвижда в собствен репортаж РИА Новости.

Агенцията цитира професора по обществена логика на психиката в университета във Флорида проф. Джеймс Шепърд.

По думите на експерта ръкостискането е западна норма на държание, до момента в който в източните култури са по-разпространени поклоните. Подобни жестове Шепърд смята за здравословни и те сигурно ще заменят ръкостисканията след стресовите обстановки из целия свят, подбудени от пандемията.

"Ако публичните водачи възприемат тренда, то поклоните бързо могат да се трансфорат в норма и на Запад ", добави психологът. Друг вид съгласно експерта е докосването с юмруци. Но при тях към момента съществува форма на контакт, който мнозина ще се пробват да заобикалят след загатна от COVID-19.

В доста страни по света управляващите излязоха с рекомендации жителите да съблюдават обществено разграничаване и да заобикалят ръкостисканията при другарство, напомня уеб сайтът.

Миналия месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп показа персоналния си опит при предпазването от ковид. Той се отказал от здрависванията в интерес на обичайното индийско одобрение намасте.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР